duminică, noiembrie 29, 2020
Ana Maria Nitu

Pentru persoanele supraponderale este suficient ca acestea să slăbească 5% din greutatea corporală ca acestea să obțină un efect optim asupra sănătății, coform Agerpres.

“Aceste rezultate arată că pierzând în greutate doar 5% se obțin mai multe beneficii pentru sănătate”, a spus dr.Samuel Klein, director al centrului de nutriție umană de la Universitatea Washington din St Louis (Missouri), care a publicat acest studiu în versiunea online a revistei.

“Recomandările actuale pentru tratamentul obezității sunt de a reduce greutatea între 5% și 10%, dar pierderea a 5% din greutate este mult mai ușor de făcut, astfel încât acești pacienți ar trebui să se concentreze pe acest procent”, a explicat el, citează Agerpres.

Pacienții reduc semnificativ riscul de boli cardiovasculare, diabet și ameliorând funcția ficatului și a altor țesuturi.

“Continuarea pierderii în greutate este un lucru bun, dar nu toate organele răspund în același mod”, a atras atenția dr.Klein.

“În timp ce țesutul muscular continuă să răspundă mai mult la pierderea mai mare în greutate, ficatul și țesutul adipos ajung la beneficiile optime cu o reducere a greutății de 5%”, a conchis specialistul citat de AFP.

Sursa – Agerpres

Parteneri