Cât de mult trebuie să slăbești ca să vezi rezultate optime în sănătate

Cât de mult trebuie să slăbești ca să vezi rezultate optime în sănătate
Cât de mult trebuie să slăbești ca să vezi rezultate optime în sănătate

Pentru persoanele supraponderale este suficient ca acestea să slăbească 5% din greutatea corporală ca acestea să obțină un efect optim asupra sănătății, coform Agerpres.

„Aceste rezultate arată că pierzând în greutate doar 5% se obțin mai multe beneficii pentru sănătate”, a spus dr.Samuel Klein, director al centrului de nutriție umană de la Universitatea Washington din St Louis (Missouri), care a publicat acest studiu în versiunea online a revistei.

„Recomandările actuale pentru tratamentul obezității sunt de a reduce greutatea între 5% și 10%, dar pierderea a 5% din greutate este mult mai ușor de făcut, astfel încât acești pacienți ar trebui să se concentreze pe acest procent”, a explicat el, citează Agerpres.

Pacienții reduc semnificativ riscul de boli cardiovasculare, diabet și ameliorând funcția ficatului și a altor țesuturi.

„Continuarea pierderii în greutate este un lucru bun, dar nu toate organele răspund în același mod”, a atras atenția dr.Klein.

„În timp ce țesutul muscular continuă să răspundă mai mult la pierderea mai mare în greutate, ficatul și țesutul adipos ajung la beneficiile optime cu o reducere a greutății de 5%”, a conchis specialistul citat de AFP.

Sursa – Agerpres

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox