duminică, aprilie 2, 2023

În ultima vreme, lumea a devenit tot mai conștientă de faptul că alimentația are un rol esențial în menținerea sănătății generale a organismului. Din acest motiv, multe persoane caută alimente care să nu conțină zahăr adăugat, mai ales când este vorba despre dulciuri. Cât de sănătoase sunt acestea, de fapt?

Anumite studii au relevat faptul că zahărul este unul dintre cei mai semnificativi inamici ai sănătății. Acesta poate crește inflamația la nivelul întregului organism și este asociat, de asemenea, cu dezvoltarea multor boli grave, precum cancerul.

Te-ar mai interesa: Uită de lecitină! Ce vitamine îți mențin, de fapt,...

În acest sens, tot mai multe persoane caută alimente care să nu conțină zahăr în cantități excesive sau zahăr adăugat.

Cât de sănătoase sunt dulciurile care nu conțin zahăr adăugat?

Corina Zugravu, nutriționist, a explicat pentru Antena 3 de ce alimentele care nu conțin zahăr adăugat nu sunt neapărat mai sănătoase. Acestea pot conține alți îndulcitori care pot afecta organismul în aceeași măsură sau chiar mai mult.

„Ar fi multe de spus pe tema aceasta, mai ales legat de consumul de zahăr. Cuvântul moderație pare să fie demodat de foartă multă vreme. Deci nu mai știe nimeni că poți mânca absolut orice dacă o faci cu moderație.

Te-ar mai interesa: Dacă suferi de această boală, NU AI VOIE sub nici ...

Zahărul a devenit dușmanul tuturor, fie că e vorba de un vârf de linguriță, sau câteva cristale în cafea, ceea ce nu este absolut deloc logic. Și lumea caută aceste produse fără zahăr, care, în principiu, nu sunt rele. Numai că, ”fără zahăr adăugat” poate ascunde multe lucruri. Unele dintre ele sunt cu îndulcitori artificiali, sau naturali, dar nu cei obișnuiți. Sunt în regulă toți cei folosiți pe piața europeană, sunt avizați, au toate aprobările de rigoare, deci nu este nicio problemă, dar trebuie să fie consumați cu moderație.

Te-ar mai interesa: Alimente pe care nu ar trebuie să le încălzești în...

Apoi, mai există produsele fără zahăr care, pentru a avea un oarecare gust, sunt încărcate cu grăsimi de diverse tipuri care nu sunt absolut deloc sănătoase. Și eviți zahărul, în schimb dai peste un produs caloric care mai are, poate, și alte ingrediente care nu sunt deloc sănătoase”, a declarat nutriționistul Corina Zugravu la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private