luni, iunie 14, 2021

Cât durează contactul intim perfect. Momentul culminant din cadrul unui contact intim este o reacţie complexă a organismului şi, chiar dacă nu trebuie “gândit” prea mult, reuşita lui este influ­enţată

atât de factori fizici, cât şi psihici.

„Nu toate femeile sunt construite la fel. Unele sunt înzestrate cu mai puţin ţesut erectil, sau de calitate mai proastă. Acest ţesut, care influenţează răspunsul la stimulii intimi, se află în zona clitorisului, în pereţii vaginului şi în zona anusului sau perineului”, explică psihologul Roxana Mischianu.

Iată tot ce trebuie să știi despre plăcerea feminină

Cum știi că e reală

Peste un sfert dintre femei mimează plăcera de fiecare dată când au contact intim, arată un studiu care a monitorizat 50.000 de persoane din SUA, UK și Australia. Iată

cum îți dai seama dacă partenera ta a ajuns cu adevărat pe culmile plăcerii:

– respiraţie din ce în ce mai rapidă;

– lubrifiere vaginală intensă;

– clitorisul îşi măreşte dimensiunile;

– sfârcurile se întăresc;

– pielea de pe piept şi faţă se înroşeşte;

– au loc spasme musculare în zona pelviană, ceea ce determină contracţiile vaginale şi senzaţiile plăcerii maxime.

De ce nu se întâmplă în timpul fiecărui contact intim?

Neatingerea culmilor plăcerii la fiecare raport intim nu înseamnă și un eșec. 40% dintre femeile care nu experimentează plăcerea maximă cu ocazia fiecărui

raport intim se declară perfect satisfăcute de viața lor intimă.

Cât durează contactul intim perfect. Care este diferența dintre climaxul clitoridian și cel vaginal?

Clitorisul și vaginul sunt două zone de stimulare care provoacă plăcere ,dar stimularea clitoridiană produce un climax mai intens. Acest tip de plăcere stimulează mușchii pelvieni și cei abdominali.
Conform sondajelor, aproximativ 80% dintre femei au nevoie de stimulare clitoridiană pentru a atinge culmile plăcerii.

Climaxul vaginal este, conform lui Freud, caracteristic femeilor care au atins maturitatea intimă care-și

cunosc zonele erogene și care au descoperit pozițiile intime care le aduc cele mai intense plăceri.

Distincția intre cele două tipuri de climax feminin  nu s-a realizat pe bază științifică sau fiziologică. Mai mult, unii experți avansează ideea conform căreia climaxul vaginal nu este decât o variație a celui clitoridian și că acesta din urmă este, de fapt, climaxul feminin.

Cât durează contactul intim perfect. Femeile au nevoie de mai mult timp 

Atât femeile, cât și bărbații au nevoie de timp pentru a ajunge să exprimenteze plăcerea maximă. Insă, numai câteva femei au nevoie de

mai mult de 30-50 minute de stimulare pentru a experimenta plăcerea. Cele mai multe ajung la punctul culminant după 10-15 minute de amor. Totul depinde de starea emoțională și de dorință. Dacă stimularea este făcută corespunzător, femeia poate atinge plăcerea maximă după numai câteva minute.

4. Ce este anorgasmia?

Anorgasmia este lipsa totală sau parțială a climaxului la femei. În funcţie de cauză, anorgasmia se poate vindeca prin terapie psihologică de auto­cunoaştere sau terapie de cuplu, terapie cu hormoni  sau operaţii de corectare a malformaţiilor genitale.

Există mai multe tipuri de anorgasmie: primară (femeia nu a avut niciodată climax), anorgasmie secundară (a avut o perioadă), anorgasmie de ocazie (atunci când poate atinge plăcerea doar prin stimularea clitorisului), şi anorgasmie generală (nu poate avea deloc climax).

Diabetul, bolile neurologice, operaţiile ginecologice sunt principalele afecţiuni care împiedică climaxul. De foarte multe ori, lipsa lui este legată şi de vaginism (care face penetrarea dureroasă) sau uscăciunea vaginală.

Medicamentele care reglează tensiunea arterială, antihistaminicele (medicamente pentru tratarea alergiilor) şi antidepresivele produc dereglări hormonale care nu mai permit stimulilor  să ajungă la creier.

Malformaţiile genitale, care se pot corecta prin operaţii, sunt altă cauză a acestei disfuncţii. “Dacă clitorisul are o formă ciudată, stă sucit sau are orice alt defect, femeile nu pot ajunge la plăcerea maximă”, adaugă dr. Roxana Mischianu.

Ultimele stiri

Parteneri