Sari la conținut

CNCAV se desființează. Toată activitatea de imunizare va fi transferată. Unde se va administra serul de acum?

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Având în vedere cererea mică de administrare a serurilor, autoritățile au decis să desființeze Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

Totuși vaccinarea va fi încă disponibilă, asigură autoritățile. Toată activitatea de imunizare va fi transferată către medicii de familie. Aceștia vor administra serul în propriie cabinete.

Activitatea de vaccinare se mută în cabinetele medicilor de familie

„Desființarea CNCAV este un moment important. Vaccinarea va continua pentru cei care vor dori să se vaccineze, dar se va face transferul de la o campanie către o activitate clasică de vaccinare. Dar procesul în sine va continua.

În momentul de față avem 227 de centre active și suplimentar avem posibilitatea să ne vaccinăm și la medicii de familie. Transferăm activitatea de vaccinare la medicii de familie. Noi o să pregătim o hartă unde să fie toate adresele și toate locațiile. Nu va fi nevoie să te vaccinezi la propriul rău medic de familie, dacă medicul tău de familie nu vrea să facă vaccinul anti Covid”, a spus Andrei Baciu la Digi 24.

În prezent nu mai este nevoie de o campanie de vaccinare desfășurată la nivel național, susține Andrei Baciu, deoarece situația epidemiologică s-a schimbat

Andrei Baciu a mai declarat că în România au rămas milioane de doze de vaccin nefolosite.

Comisia Europeană a făcut acorduri cu cele șase companii. Norocul a făcut ca cinci din șase să facă vaccinuri eficiente. S-au luat 4 miliarde de doze la nivel european, astfel încât oricare ar fi scenariul, populația europeană să aibă acces prioritar la vaccin.

(…) Noi am amânat livrarea dozelor atunci când am constatat că aveam stocuri suficiente. De asemenea, s-au făcut și diverse acte de vânzare sau de donație. Sunt multe exemple, iar cel mai important au fost distribuite doze de vaccin către Republica Moldova”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel