marți, ianuarie 25, 2022

Este cunoscut faptul că orice dispozitiv are partea lui de radiații și, în general, măcar în timpul somnului, oamenii ar trebui să se deconecteze complet.

La fel cum nu este indicat să dormim cu televizorul aprins, medicii spun că este dăunător să ne odihnim în vecinătatea telefoanelor mobile.

Mai multe studii au indicat o legătură între folosirea abuzivă a telefoanelor și problemele de fertilitate, de sănătate mentală, de atenție sau chiar creșterea riscului de cancer, scrie Daily Mail. Ca să nu mai vorbim de dependența de a face poze de tip selfie, care a fost declarată o boală mentalăși chiar au apărut centre care tratează dependențele acestea moderne.

Te-ar mai interesa: Moment critic pentru evoluția pandemiei! OMS avert...

Problemele apar din cauza radiațiilor emise de telefoane, care folosesc semnale radio de joasă frecvență. Radiațiile sunt mai intense atunci când descărcam un document mai mare sau când vizionăm un film.

Cel mai evident efect negativ al telefoanelor a fost observat în cazul copiilor, care ajung să aibă probleme de concentrare, dar și să devină asociali, într-un context în care le este mai simplu să se exprime online.

Astfel, experții recomandă celor care utilizează telefoane mobile să nu le țină foarte aproape de corp și să stea la distanță de ele atunci când nu le folosesc.

Te-ar mai interesa: Horoscop 24-30 ianuarie. Astrolog: Săptămâna este ...

Autoritățile americane recomandă limitatea expunerii la radiațiile emise de aceste gadgeturi, care pot fi periculoase pentru sănătate, iar Departamentul de sănătate publică din California a publicat un ghid cu recomandări privind folosirea telefoanelor mobile.

Mai mult, ei recomandă folosirea de accesorii hands-free sau comunicarea prin difuzor, fără a ține telefonul la ureche.

Totodată, studiile au demonstrat că bărbații care își țin telefonul în buzunarul riscă probleme serioase de fertilitate! Așadar, dacă vă doriți copii, țineți telefonul mai departe de aparatul dv. reproducător.

Te-ar mai interesa: Anunț pentru părinți! Testarea rapidă în școli. Co...

Noaptea lăsați telefonul, tableta și laptopul în altă cameră, sub nicio formă nu dormiți cu telefonul în pat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private