Sari la conținut

Cât te costă, de fapt, o zi de plajă la Mamaia Nord, în iulie 2024. Calcul complet

plaja
Sursă FOTO: EVZ
Destinații turistice care au impus restricții de apă

În ciuda faptului că o zi de plajă la Mamaia Nord nu este chiar pentru toate buzunarele, hotelierii  și cei care pun la dispoziție plajele private profită de lunile de vară la maximum.

Din cauza prețurilor piperate, mulți români evită să mai meargă pe litoralul românesc și preferă să meargă în Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Ceea ce este sigur, este faptul că cei care își vor petrece concediul în această vară în stațiunile de la noi trebuie să scoată din buzunar mai mulți bani decât anul trecut.

plaja
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

22 de lei pentru o apă minerală la jumătate

La una dintre locațiile de lux din Mamaia, de exemplu, șezlongul costă în timpul săptămânii nu mai puțin de 75 de lei. Pentru o băutură răcoritoare de 0.25 de ml veți scoate din buzunar 18 lei. O apă minerală la jumătate de litru costă 22 de lei, potrivit Evz.

Mâncarea este și ea destul de piperată. O salată costă peste 50 de lei. Iar un fel principal ajunge și la 100 de lei. Ceea ce înseamnă că trebuie să scoateți din buzunar câteva sute de lei, în fiecare zi, doar pentru hrană.

În week-end desigur că prețurile la șezlonguri mai cresc puțin. Pe de altă parte, în zone mai puțin luxoase, un șezlong costă în timpul săptămânii 50 de lei.

E adevărat, însă, că puteți să aveți un prânz copios și cu 50 de lei la restaurantele împinge-tava. Iar un porumb fiert ajunge pe plajă și la 20 de lei bucata.

Cât despre cazare, aici lucrurile variază de la 2-300 de lei, la mii de lei, depinde de fiecare buzunar.

Mirela Matichescu: O zi de vacanță la Mamaia Nord înseamnă până în 70 de euro

Mamaia nu este nici mai ieftină, nici mai scumpă decât orice altă stațiune europeană și, în plus, are alte avantaje de oferit turiștilor.

„Mamaia Nord, cea mai recentă stațiune de pe litoral, nu are doar cele mai noi unități de cazare de pe litoralul românesc, ci și prețuri care o fac să concureze de la egal la egal cu orice altă stațiune cu plajă din Europa.

Șezlongurile costă aproximativ 50 de lei, adică mai puțin de 10 euro, chiar și mai puțin la unii operatori de plajă, iar în preț, uneori, este inclusă și o băutură, de regulă berea sau o băutură răcoritoare.

Opțiunile de masă pleacă de la 50 de lei, adică aproximativ 10 euro, în funcție de meniul ales. Sigur, pentru opțiunile á la carte mai costisitoare, turiștii pot să plătească mai mult, iar asta depinde doar de poftele și de modul în care aleg să-și configureze vacanța.

Cu o noapte de cazare cu tot, o zi de vacanță la Mamaia Nord înseamnă până în 70 de euro, ceea ce rivalizează cu orice altă stațiune europeană la plajă, având în vedere că transportul până în Mamaia Nord pentru turiștii români este mai ieftin”, afirmă Mirela Matichescu, managerul OMD Mamaia Nord, citată de replicaonline.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel