duminică, ianuarie 29, 2023

Gripa în sezonul rece. Gripa, cauzată de virusul gripal, este o infecție respiratorie caracterizată de o varietate de simptome de durată variabilă. Care sunt principalele simptome ale gripei sezoniere și cât timp durează acestea? La această întrebare a răspuns un medic francez.

Nimănui nu-i place să fie bolnav. Unii oameni iau vitamine iarna, alții se vaccinează împotriva gripei. Dar, uneori, în ciuda acestor precauții, virusul gripal poate ajunge la noi.

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

Simptomele gripei

Gripa este o infecție virală foarte contagioasă care afectează tractul respirator superior. Simptomele sale, cel puțin în stadiile incipiente, pot fi confundate cu cele ale altor boli virale. Cu toate acestea, intensitatea și durata simptomelor pot fi, de obicei, deosebite de, de exemplu, o răceală. Gripa se caracterizează printr-o apariție bruscă și brutală, explică Dr. Jean-Louis Bensoussan, medic generalist francez.

Tuse, febrăși dureri… Principalele simptome ale gripei sezoniere

Febră: acesta este unul dintre primele simptome care apar, poate ajunge la 40°C. De obicei, este însoțită de frisoane și transpirație și durează câteva zile.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” face furori în rândul oamenil...

Rigiditate: deși durerea musculară este generalizată, aceasta este deosebit de pronunțată la nivelul spatelui.

Durere de cap: aceasta este intensă și persistentă.

Oboseală: senzația de oboseală este foarte puternică și poate duce la epuizare.

Strănut frecvent: asociat cu un nas care curge sau este înfundat și cu dureri în gât.

  • O tuse uscată.
  • Dureri în piept.

Care este perioada de incubație?

Perioada de incubație (intervalul de timp dintre infecție și apariția primelor simptome ale unei boli) poate varia în funcție de pacient. La copii, este de aproximativ 7 zile. În cazul adulților, perioada este mai mică, două sau patru zile, de la debut.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

Durata de contagiune a unei gripe variază în funcție de vârsta persoanei care are gripă. Un copil este contagios timp de aproximativ șase zile, un adult timp de cinci zile, iar o persoană în vârstă timp de două-trei zile de la debutul simptomelor.

Cum îți dai seama că nu este vorba de virusul Covid-19?

Covid-19 și gripa sezonieră sunt uneori dificil de distins clinic. Ambele se caracterizează prin transmiterea pe cale respiratorie (spută, picături de salivă) și prin contact indirect cu o suprafață infectată. Principalul factor de diferențiere este intensitatea simptomelor: în cazul gripei, simptomele apar brusc, în timp ce simptomele de Covid-19 apar treptat.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

Dr. Jean-Louis Bensoussan spune că „gripa și infecția cu Covid sunt diferite. În 2021, Covid-19 a început destul de asemănător cu gripa, dar astăzi există mai puțină febră, mai puține dureri și dureri la începutul bolii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private