Sari la conținut

Cât timp rezistă salata de beouf la frigider și care sunt semnele că nu mai este bună pentru sănătate?

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Salata de boeuf este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi

Unul dintre principalele preparate de pe mesele românilor în perioada de sărbători este celebra salată de beouf. Indiferent că este cu mazăre sau fără, cu carne de vită sau carne de pui, acest preparat nu lipsește de pe masa nici unui român.

Fiind o adevărată bomba calorică, se recomandă consumul cu moderație, întrucât sistemul digestiv este extrem de încărcat atunci când se consumă acest preparat.

Salata de beouf trebuie consumată cât mai repede deoarece este o salată cu maioneză, iar de cele mai multe ori maioneza este făcută cu un ou crud.

Dacă se întâmplă să vă mai rămână de pe o zi pe alta, salata de boeuf trebuie păstrată la temperaturi mici, la frigider. Şi încă ceva, salata de boeuf trebuie acoperită chiar dacă stă la rece.

Chiar dacă este păstrată la rece la frigider, salata de boeuf nu ar trebui consumată după trecerea a 48 de ore de la preparare, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Primul indiciu că maioneza nu mai este bună de mâncat și poți avea probleme la stomac este atunci când se formează o crustă deasupra.

Alte produse festive la care trebuie să fim atenți

Șunca de porc

Un picior de porc afumat este nelipsit de la masa de Crăciun. Preparatul delicios trebuie ținut într-un vas cu capac pentru a nu se usca și pentru a nu se oxida.

Dar dacă nu se mănâncă integral, trebuie păstrat într-un vas cu capac pentru a nu se usca și pentru a nu se oxida.

Friptura de porc

Puteți să țineți friptura gătită pentru masa de Crăciun cel mult 48 de ore în frigider. Friptura de porc este unul din alimentele care prezintă un risc ridicat de alterare, susțin nutriționiștii

Puiul

Nu păstrați mai mult de 48 de ore carnea gătită de pui. Carnea de pui este ca un magnet pentru salmonella și campyllobacter, responsabile cu diareea, durerile de cap și starea de vomă!

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel