miercuri, februarie 8, 2023

Exercițiul simplu care poate preveni demența. Din păcate, cazurile de Alzheimer și demență generală au crescut constant și vertiginos în ultimii ani de zile. Tocmai din acest motiv, oamenii de știință investesc bani și efort în cercetarea acestei boli.

Din păcate, nu a fost descoperit un tratament eficient pentru demență, încă. Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit că exercițiile fizice pot îmbunătăți și chiar pot preveni simptomele demenței.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: „Am venit la emisiune și în cârje...

Activitatea fizică îmbunătățește cogniția

Nu există nicio îndoială: sistemul nervos și restul corpului sunt strâns legate. Deși vorbim adesea despre aceste două sisteme izolat, există conexiuni importante între cele două. De exemplu, s-a demonstrat că activitatea fizică îmbunătățește cogniția. Mai mult, exercițiile fizice pare să aibă un efect benefic în legătură cu simptomele demenței.

Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de antrenamente de mare intensitate. Din păcate, majoritatea adulților în vârstă nu pot participa în siguranță la exerciții de mare intensitate. Aceste tipuri de antrenamente pun un stres enorm asupra tuturor sistemelor corpului.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ce înseamnă un gram de sare și cum ...

Prin urmare, este posibil ca adulții mai în vârstă, neantrenați, să nu poată exercita în mod eficient în acest mod.

Dar există și alte forme de exerciții fizice care pot aduce beneficii adulților în vârstă fără a pune prea mult stres prin corpul lor. De exemplu, genuflexiunile sunt o mișcare fenomenală pentru adulții în vârstă care doresc să evite dezvoltarea demenței.

SLM | How The Squat Is The Most Important Exercise For Seniors

Exercițiul simplu care poate preveni demența

Genuflexiunile sunt un exercițiu grozav din multe motive. Folosesc o mulțime de mușchi și forțează inima să pompeze sânge în tot corpul. În acest fel, un set de genuflexiuni, urmat de o pauză de odihnă, în acest mod alternativ, poate fi privit ca un „mini” antrenament de mare intensitate.

Te-ar mai interesa: Un medic din Cuba dezvăluie rețeta naturală pentru...

În mod fascinant, University of South Wales  lucrează la cercetări legate de acest subiect. Nu este clar exact de ce, dar exercițiile de mare intensitate pare să producă substanțe neurochimice protectoare. Aceste substanțe chimice servesc la menținerea creierului sănătos în toate etapele vieții.

Deci, munca de mare intensitate poate fi unul dintre cele mai bune instrumente pentru combaterea demenței. Pentru persoanele în vârstă, care nu pot să sprinteze sau să participe la exerciții intensive în sport, genuflexiunile pot oferi un efect benefic similar asupra creierului.

Te-ar mai interesa: Primele cuvinte ale Ecaterinei, fetița preotului N...

Genuflexiuni progresive si regresive

Odată ce ați făcut genuflexiuni cu greutatea corporală timp de câteva săptămâni, este posibil să începeți să le găsiți mult prea ușoare. Prin urmare, veți dori să progresați mișcarea pentru a o face mai dificilă.

Acest lucru poate fi realizat prin ținerea de gantere sau alte obiecte grele. Pentru a face genuflexiunile mai ușoare, puteți efectua o „ședință pentru a sta în picioare”. Acesta este un exercițiu în care te ghemuiești pe un scaun, apoi te ridici într-un mod alternativ.

Te-ar mai interesa: Lipsa acută de medicamente în farmacii. Care ar fi...

Beneficiile cognitive ale genuflexiunii sunt numeroase. Cu toate acestea, există și multe beneficii fizice. Genuflexiunile pot îmbunătăți toate următoarele:

  • Rezistenta cardiovasculara.
  • Rezistenta musculara.
  • Putere musculară.
  • Mobilitatea articulațiilor inferioare a corpului.
  • Sănătatea plămânilor.
  • Mobilitate functionala. 
  • Independenta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private