Sari la conținut

Cât timp se pot păstra ouăle la frigider. Românii fac o greșeală care îi poate îmbolnăvi

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Culoarea cojii ouălor nu influențează calitatea nutrițională

Mulți români fac o GREȘEALĂ care îi poate îmbolnăvi. Ouăle pot fi consumate după data de expirare, însă trebuie să ții cont de anumite lucruri.

Ouăle ne oferă nenumărate proteine ​​și vitamine. De asemenea, sunt unul dintre cele mai fragile și delicate alimente din bucătăria noastră care, în plus, ne pot provoca boli grave dacă le consumăm în stare proastă. În acest articol, vom vedea cât pot fi consumate ouăle bune.

Cât timp se pot păstra ouăle la frigider

Când vedeți ouă proaspete în magazine și supermarketuri, veți aprecia că acestea sunt la temperatura camerei. Cu toate acestea, este mai bine să le puneți în frigider când ajungeți acasă și să nu le scoateți până nu le veți folosi, astfel încât să fie mai bine conservate. Rețineți că schimbările bruște de temperatură le strică în scurt timp.

Pentru a nu risca inutil să mănânci un ou stricat, trebuie să știi că ouăle proaspete pot fi ținute afară din frigider. Cu toate acestea, fiți atenți, deoarece acest lucru va dura doar pentru o perioadă scurtă de timp, aproximativ 7 sau 10 zile. Prin urmare, nu este cel mai recomandat mod de a le păstra.

În plus, dacă lăsați ouă proaspete în frigider mai mult decât este indicat, acestea sunt mai susceptibile de a genera microorganisme și bacterii care se vor reproduce în interiorul lor într-un mod accelerat. Prin urmare, modalitatea de a ști dacă un ou este stricat este esențială pentru a evita bolile comune cauzate de ouăle expirate, cum ar fi salmonella.

Câte zile rezistă ouăle proaspete în frigider?

Câte zile poți păstra ouăle la frigider! Dacă ouăle sunt proaspete, acestea pot rezista la frigider între 3 și 5 săptămâni, este, de asemenea, cel mai bun mod de a conserva acest aliment. În acest fel, le poți avea mult mai mult timp fără a le strica, pierzându-le proprietățile sau modificând aroma. Cu toate acestea, în ciuda faptului că în toate frigiderele cupele de ouă sunt amplasate pe ușa acestui aparat, cel mai bun loc pentru a le depozita nu este acolo, ci în interiorul frigiderului. Acest lucru se datorează faptului că acolo este concentrată cea mai mare parte a frigului și temperatura este mai stabilă, deoarece frigul nu este concentrat în același mod la ușă, potrivit clarin.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel