vineri, februarie 3, 2023

Dacă ai un stil de viață sedentar, organismul tău nu necesită un aport foarte mare de calorii. În acest caz, numărul de mese se poate limita în funcție de propriul metabolism și, de asemenea, este esențial să ai o alimentație echilibrată.

Experții în nutriție susțin că greutatea în plus este, de cele mai multe ori, cauzată mai mult de cantitatea alimentelor ingerate, nu de indexul caloric pe care un anumit aliment consumat îl are. Acest lucru este important cu atât mai mult în cazul unui stil de viață sendentar.

Mihaela Bilic, renumit nutriționist și expert în noli metabolice, explică pașii pe care ar trebui să îi urmăm pentru a avea un stil de viață echilibrat, chiar dacă activitatea fizică nu este atât de intensă.

Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: „E indicat să vă faceţi o r...

„Aș spune să nu mâncați mai mult de trei ori pe zi. Atenție, suntem adulți. Un număr prea mare de mese nu face decât să stimuleze apetitul. Doar copiii pot avea gustări între mese. Noi ca adulți ar trebui să ne limităm la trei mese principale pe zi. Maturitatea alimentară înseamnă o pauză de cinci ore între mese.

Și apoi, în momentul în care ne referim la masă, nu este puțin important faptul că ar trebui să stăm la masă, să mâncăm cu atenția concentrată asupra mâncării, pentru că mâncatul pe canapea, ronțăielile te fac să îți pierzi noțiunea de sațietate și nu îți dai seama cât ai mâncat. Deci stăm la masă, mâncăm unul sau două feluri de mâncare, în funcție de cât ne permite silueta.

Te-ar mai interesa: Semne silențioase care indică faptul că este posib...

La capitolul dulciuri, nu trebuie să uităm că cele mai sănătoase deserturi sunt fructele. În rest, dulciurile sunt doar un moft și recompensează într-un fel, dau o stare de bine la nivelul creierului, care însă nu este impusă de foame, ci mai degrabă de o calmare, deci atenție la zahăr!”, explică nutriționistul, potrivit Digi24.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private