vineri, iunie 9, 2023

Pâinea, carbohidrații sau amidonul trebuie evitate în dietă? Mulți o evită pentru că este bogată în calorii și vor fi transformate în grăsimi în organism. Nutriționiștii spun că acest lucru nu este corect. 

Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune că pâinea nu este inamicul numărul unu dacă se respectă câteva reguli. Medicul nutriționist a explicat cât de benefică este pâinea pentru organismul uman.

Potrivit spuselor sale, nu trebuie să renunțăm să mâncăm acest aliment.

”Oganizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumul a 250 de grame de pâine pe zi, adică 7-8 felii de pâine, zilnic. Sub nicio formă nu trebuie să renunţăm la consumul de pâine. Este un aliment de bază şi cea mai banală formă de amidon, acel nutrient care conţine glucoză ce se absoarbe lent. Fără glucoză, corpul nostru nu poate funcţiona de la muşchi până la sistemul nervos, orice celulă se hrăneşte cu glucoză.

Deci, pâinea trebuie să rămână, în continuare un produs prezent în fiecare zi şi la fiecare masă, bineînţeles în cantitate moderată.În farfuria ideală, carbohidraţii, adică produsele făinoase trebuie să acopere un sfert din suprafaţă, potrivit medicului nutriţionist. În această categorie intră pâinea, cerealele, orezeul, pastele făinoase, mămăliga şi cartoful.

Deci, pâinea poate fi un înlocuitor pentru oricare dintre produsele enumerate şi categoric este alimentul perfect când vine vorba de sandwichuri,” a spus dr. Mihaela Bilic, pentru Adevărul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private