duminică, noiembrie 27, 2022

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a recunoscut că dacă vom avea o iarnă grea putem ajunge la raţionalizare și a dezvăluit la câte grade stă în casă.

„Oamenii trebuie să aibă temperatura cât consideră că au nevoie, unii sunt mai friguroşi, unora nu le place căldura, nu pot sta la o anumită temperatură”, a spus Virgil Popescu într-un interviu acordat Antena 3.

La câte grade stă ministrul Energiei în casă

„Nu stau la 20 de grade, pe la 22-23 de grade mă simt bine, trebuie să recunosc. Nici mai sus, dar nici la 19 grade.

Te-ar mai interesa: NU mai vrea să primească refugiați din Ucraina, do...

Nu stau în pantaloni scurţi”, a dezvăluit ministrul Energiei.

România a ajuns la un grad de umplere de aproximativ 87% din capacitatea de stocare a gazelor naturale, spune premierul Nicolae Ciucă. El a precizat că România poate acorda sprijin și Republicii Moldova în cazul în care Gazpromul va opri furnizarea de gaze către statul vecin.

Sursă: Unsplash

Nicolae Ciucă: Dacă reușim să avem semnate contracte pentru perioada de iarnă pentru a menține echilibrul în sistem și pentru a avea cantitățile necesare în zilele de temperaturi joase putem să asigurăm. Dacă acum vi se va opri furnizarea de gaz de către Gazprom au într-adevăr o problemă, iar noi putem să asigurăm către Republica Moldova cinci milioane de metri cubi pe zi, nu mai mult.

Te-ar mai interesa: Cum arată sora lui Mihai Trăistariu. Este cu 13 an...

Facturile în creştere la energia electrică, plus preţurile duble pentru lemnele de foc îi îngrijorează pe managerii de spitale din ţară, transmite RRA.

Pe lângă scumpirea medicamentelor, facturile mari pentru lemnul de foc și energie electrică sunt o altă problemă la spitalul din Orșova.

Alin Mocanu, economist: Anul trecut plăteam undeva în jur de 200 de lei pe metru cub de lemne, anul ăsta deja am ajuns să plătim 450 pe metru cub. Şi în ceea ce privește consumul de energie electrică, în luna noiembrie a anului 2021 plăteam în jur de 22.000 de lei factura și am ajuns anul acesta în martie să avem o factură de 56.000 de lei.

Te-ar mai interesa: Ceai pentru vezica hiperactivă. Nu are nicio contr...

Costurile ridicate vor aduce unitățile sanitare în colaps

Adrian Cican, managerul Spitalului Orșova: Este undeva la limita supraviețuirii în spitale, pentru că orice economie ai face, facturile te dezarmează. Sper să nu ajungi în spital și managerii să luăm decizii de a trimite pacienții acasă, să își cumpere medicamente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private