luni, iunie 21, 2021

Urmează o perioadă de sărbătoare, de mese multe alături de familie și prieteni și foarte mulți părinți își lasă copiii să se înfrupte din toate bunătățile, pe motiv că este sărbătoare și au voie din toate.

Este adevărat, greu poți rezista meselor îmbelșugate, însă copiii cu atât mai mult pot fi victimele supraalimentării.

Ca în orice lucru pe lumea asta, moderația este cheia. Există anumite nedumeriri ale mămicilor dacă ouăle se socotesc doar când sunt mâncate întregi. Este bine să le socotim și pe cele adăugate în cozonaci, pască sau drob?

Da, absolut că se socotesc toate.

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteină și un aliment foarte bun în alimentația copilului. Dieteticienii nu mai blamează de mult timp oul ca fiind responsabil pentru ridicarea colesterolului. Un ou are multiple beneficii:

proteină, fier, minerale și vitaminele B.

Copiii între 9 și 13 ani pot mânca între 2 și 4 ouă pe zi, dacă nu mai există altă sursă de proteină. Dar nimeni nu vrea să îi acopere porția de proteine copilului cu un singur aliment. Așadar, în mod normal 1 ou pe zi este suficient. În cazul mesei de Paște, 1 ou fiert este cel mai indicat, întrucât este greu de crezut că un copil va rezista cozonacului sau feliei de Pască.

Ideal ar fi ca părinții să le porționeze bucatele, pentru ca cei mici să nu se simtă frustrați, să guste din toate, dar în cantități infime.

Iar ciocnirea ouălor este

o activitate foarte distractivă, dar nu trebuie să și mănânci câte ouă ciocnești.

Ultimele stiri

Parteneri