Sari la conținut

Câte ouă poți mânca de Paște. Recomandarea unui medic: Cârcotaşii ar spune altceva

Ouă de Paște
Sursă foto: Pexels

Potrivit Harvard Health Publications, dacă sunteți o persoană cu o sănătate normală, puteți mânca până la șapte ouă pe săptămână fără să vă creșteți riscul de boli cardiovasculare. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt sărace în calorii și grăsimi saturate, fiind totodată bogate în proteine, vitamine și minerale.

Alin Popescu, medic de medicină sportivă, a dezvăluit în cadrul unui emisiuni câte ouă putem mânca de Paște fără se ne punem sănătatea în pericol.

„Ouăle roşii sunt foarte bune. În general, într-o perioadă de sărbătoare, numărul de ouă consumate în săptămâna respectivă ar trebui să fie de 10. Asta nu mi se pare mult. Eu spun cam 6-8 pe săptămână, dar fiind Paştele, chiar şi 12 ouă nu mi se pare mult într-o săptămână. Mai mult de 3 pe zi oricum nu mănânci.

Cârcotaşii ar spune altceva. Că deja ouăle alea le-ai mâncat în pască, în cozonac. Şi că de fapt nu sunt 10, sunt 20. Şi au şi dreptate.

Legat de ouăle în salata de boeuf, aici e altă discuţie. Salata asta poate fi o variantă soft, aproape de regim, şi poate să fie o nenorocire înecată într-o maioneză comercială care nu mai are nimic sănătos. E chestie de interpretare. Şi toate reţetele astea reinterpretate au variante light şi variante mai grele”, a declarat medicul Alin Popescu la DC NEWS şi DC Medical.

Ce trebuie să lipsească de pe masa de Paşti

„Trebuie să ne gândim la modul în care preparăm lucrurile. Primul meu sfat pe care îl dau de câţiva ani este următorul: nu faceţi niciun fel de prăjeală. Şi asta îi blochează pe mulţi, că deja întreabă cum fac ei şniţelele, cartofii prăjiţi. Grătarul e foarte bun, prin comparaţie. Cuptorul e bun, aburul e bun. Prăjeala nu e bună. Adică ochiuri îmbibate în ulei, şniţele, cartofi prăjiţi, caşcaval pane. Astea trebuie să dispară”, a mai precizat medicul.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel