marți, martie 9, 2021

Școala în pandemie și-a deschis porțile în urmă cu două săptămâni. Situația specială sanitară a permis școlilor să își gestioneze situația de funcționare.

Cum arată datele, la două săptămâni de la deschidere?

Nelu Tătaru a anunțat câți copii români s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

„Sunt 158 de copii şi 73 de cadre didactice infectate cu coronavirus în ultimele şapte zile. Putem pune pe seama începutului şcolii aceste date. Dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri de la începutul pandemiei, avem în jur de 3200 de copii între 0-9 ani şi 5200 de copii între 10 şi 19 ani infectaţi.

În ultima săptămână, la nivel naţional mergem pe un număr evaluat din anchete epidemiologice, 276 de copii între 0-9 ani şi 576 de 10 şi 19 ani, în perioada 21-29 septembrie.”, a declarat ministrul.

Întrebat dacă se revine la starea de urgență, ministrul Sănătății a declarat: „Nu se impune acum, se impune respectarea regulilor pentru a limita creşterea progresivă pe cazurile noi. Doar aşa putem limita, respectând regulile”.

Unități de învățământ din mai multe județe au intrat în scenariul roșu de funcționare, după ce mai mulți elevi și profesori au fost confirmați cu COVID-19.

În județul Timiș, șase elevi, trei cadre didactice și cinci persoane din personalul nedidactic sunt în spital, iar șapte licee, școli și grădinițe au trecut la cursuri exclusiv online. Este vorba, între

altele, despre Liceele “Grigore Moisil” și “Logos” din Timișoara. Decizii similare s-au luat și la Sibiu, la unele clase de la Colegiul Național “Samuel von Brukenthal”, dar și la alte trei școli gimnaziale. De asemenea, în județul Olt au intrat în scenariul roșu Liceul “Mihai Viteazul” din Caracal și grădinița din comuna Vulpeni. În județul Mureș, două dintre cele cinci focare de coronavirus confirmate în prezent sunt la unități de învățământ. Şeful Direcției Județene de Sănătate Publică, Iuliu Moldovan.

Iuliu Moldovan: Astăzi avem cinci focare

pe care le monitorizăm și două sunt în analiză, sunt două unități de învățământ, două focare industriale și unul în domeniul medical. Au apărut în căminele studențeşti. S-au luat măsurile specifice, s-au izolat studenţii în cameră. Ambele industriale sunt din domeniul croitoriei. Primul, laborator din Târgu Mureș, un focar mai vechi, trebuie să îl închidem, dar încă este în evidenţă.

Ultimele stiri

Parteneri