Sari la conținut

Cauza nebănuită a inflamației în organism. Este un aliment pe care îl consumi aproape zilnic

Inflamația este un factor de risc pentru multe afecțiuni severe. Aceasta nu provoacă întotdeauna și, de fapt, nu este mereu diagnosticată în mod corespunzător.

Inflamația din organism stă la baza multor probleme de sănătate. Adesea, sunt ameliorate numai simptomele bolilor. Pentru a elimina complet problema de sănătate, însă, este indicat să găsim cauza inflamației și să eliminăm riscul.

Chef Florin Dumitescu a vorbit despre o cauză majoră a inflamației: pâinea. Deși este greu de crezut, alimentul pe care îl consumăm aproape zilnic poate cauza inflamație și probleme de sănătate.

Cu siguranță, nu este vorba despre orice tip de pâine, ci despre pâinea care conține mulți conservanți și alte substanțe.

Potrivit chef-ului, două ingrediente sunt permise în pâine: apa și făina. De asemenea, modul de preparare este important, pentru a elimina glutenul. Glutenul este, de fapt, elementul care declanșează inflamația.

Pâinea, cauza inflamației din organism

„Vrei să te fac să nu mai mănânci pâine niciodată în viața ta? Îți explic o chestie. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie și o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat i-a curs bidonul de afânător sau nu știu ce băga el acolo. Era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine.

Și a făcut gaură în beton. Că ăla a căzut ca picătura chinezească și peste noapte i-a făcut gaură în beton, în 12 cm.

Și aia se întâmplă, de fapt, cu ceea ce mâncăm noi. De aceea, în momentul în care cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi înlocuită cu ceva.

E cel mai simplu, și eu mănânc asta, mâncați lipie: făină cu apă și nu ai nicio problemă”, a dezvăluit chef Florin Dumitrescu în cadrul podcastului creat de George Buhnici.

Cel mai bun mod de preparare

Pâinea cu maia este lăsată la dospit mult mai mult și cu cât este lăsată la dospit mai mult, dospirea se termină și începe fermentația. În momentul ăsta nu mai există gluten.

Un sfat: intoleranților la gluten le recomand ciabatta, dar ciabatta făcută ca la carte, pentru că are undeva la 40 și ceva de ore de dospire”, a spus chef. Florin Dumitrescu.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: