vineri, iunie 9, 2023

Pungile de sub ochi nu trebuie să vă îngrijoreze, dar vă pot face să arătați obosit și să vă simțiți mai puțin încrezător. Iată 11 moduri de a învinge pungile și cercurile întunecate

A avea pungi sub ochi este o problemă comună care afectează pe toată lumea din când în când. Cu toate acestea,  nu este ideal să aveți pleoape umflate și cearcăne. Cel mai bun optometrist al Lenstore, Roshni Patel, a povestit ce cauzează pungile oculare și cum putem să le reducem.

Pungile de sub ochi sunt rareori rezultatul unei afecțiuni medicale grave și, de obicei, sunt o problemă cosmetică.

Umflarea ușoară sau umflarea sub ochi este în mod normal legată de lipsa somnului, datorită acumulării de lichid sub ochi.

În timp ce cea mai cunoscută și familiară cauză a pungilor oculare este lipsa somnului, această problemă enervantă poate rezulta dintr-o mare varietate de cauze.

De exemplu, este, de asemenea, foarte frecventă ca parte a îmbătrânirii.

Pe măsură ce îmbătrânim, țesuturile din jurul ochilor se slăbesc. Odată cu această slăbire, grăsimea normală care de obicei ajută la susținerea ochilor cade în pleoapele inferioare, rezultând un aspect mai umflat, iar lichidul se poate acumula în noul spațiu, ceea ce se adaugă la aspectul de umflare.

Alte motive pentru care s-ar putea să aveți pungi sub ochi includ retenția de lichid după ce ați mâncat o masă sărată, alergiile, fumatul, expunerea la soare, eczema sau o afecțiune ereditară.

Dacă pungile oculare sunt cauzate de o afecțiune de bază, cel mai probabil este vorba de probleme cu tiroida sau rinichi sau deficiență suprarenală.

Unele medicamente, în special stimulentele sau utilizarea pe termen lung a analgezicelor care provoacă oboseală suprarenală, pot duce, de asemenea, la apariția pungilor sub ochi.

Dacă vă îngrijorează pungile de sub ochi, de exemplu, dacă sunt dureroase sau inconfortabile și dacă persistă o perioadă neobișnuită de timp, consultați medicul optometrist.

Pungile pentru ochi, de obicei, fie rezultă din factori temporari, fie se transmit de la sine.

Sau, sunt un simptom al îmbătrânirii și pot fi inevitabile într-o oarecare măsură.

Cu toate acestea, există câteva modalități prin care puteți aborda cauzele comune din spatele pungilor de ochi pentru a le reduce aspectul.

Somnul mai lung și mai consistent este cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a aborda pungile oculare.

Optometristul a spus: „Lipsa odihnei este motivul cel mai frecvent pentru pungile oculare, dar dormitul eficient la ore regulate poate contribui la un stil de viață mai sănătos în general.”

Asigurați-vă că beneficiați de cele opt ore în mod regulat.

Începeți prin a respecta un program obișnuit de somn, luați cina puțin mai devreme și evitați tehnologia în dormitor.

Cele 11 remedii:

 • somn
 • Utilizați antihistaminice
 • Reduceți consumul de alcool
 • Stai hidratat
 • reducați stresul
 • Mănâncă mai puțină sare
 • folosește creme de protecție solară
 • demachiază-te
 • utilizarea de comprese : Utilizarea unei comprese rece cu cofeină ar putea ajuta, de asemenea, la calmarea ochilor roșii și inflamați.
 • Utilizați crema cu retinol
 • aveți grijă cu obiectele cu care intră ochii în contact (lentile, ochelari)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private