marți, mai 30, 2023

MEDICAMENTUL paracetamolul este util pentru dureri minore pe termen scurt. Pe termen lung ar putea provoca daune semnificative.

Împreună cu alte medicamente, paracetamolul este o caracteristică comună a sertarului sau dulapului cu medicamente. Folosit pentru o serie de afecțiuni minore, pe termen scurt poate fi foarte util. Cu toate acestea, pe o perioadă lungă de timp, poate cauza o serie de probleme dacă o persoană continuă să o ia atunci când nu este nevoie. Potrivit doctorului Manju Aggarwal, ar putea provoca leziuni rinichilor.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Dr Aggarwal a declarat: „Administrarea lor prea des poate provoca leziuni severe rinichilor. Amenințarea este și mai mare la persoanele cu risc ridicat, cum ar fi vârstnicii, diabeticii și pacienții cu hipertensiune arterială.

Cei mai mulți pacienți se prezintă cu o creștere acută a nivelului de creatinine, cunoscută sub numele de leziune renală acută. De asemenea, poate exista o agravare a bolii cronice de rinichi preexistente, ceea ce duce la creșterea nivelului de creatinine.

Analgezicele pot provoca, de asemenea, o creștere a nivelului de potasiu din organism. Majoritatea pacienților rămân asimptomatici în stadiile incipiente ale bolii de rinichi… Cu toate acestea, în formele avansate de CKD, pot exista dificultăți de respirație, vărsături, pierderea poftei de mâncare și umflare pe tot corpul.”

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Doctorul continuă să adauge că, în opinia lor, prevenirea este mai bună decât vindecarea, așa că se recomandă utilizarea rațională a paracetamolului.

În ceea ce privește consumul de paracetamol, se recomandă să se respecte doza recomandată pe ambalajul medicamentului.

Între timp, NHS spune: „Este puțin probabil să luați una sau două comprimate suplimentare accidental, atâta timp cât nu luați mai mult de opt comprimate în 24 de ore”.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

În acest moment, NHS recomandă ca o persoană să: „Așteptați cel puțin 24 de ore înainte de a mai lua paracetamol”.

Ca toate medicamentele, paracetamolul poate provoca reacții adverse.

Deși rar a fost sugerat de NHS, o persoană ar trebui să sune la 112 sau să meargă la urgențe dacă prezintă o erupție cutanată, respira șuierător, se confruntă cu senzație de arsură în piept sau în gât și are dificultăți de respirație sau de a vorbi după ce a luat. paracetamol.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

De asemenea, se recomandă ca la urgențe să fie supravegheat dacă gura, fața, buzele, limba sau gâtul încep să se umfle.

Informații complete despre toate efectele secundare ale fiecărui paracetamol vor fi prezente pe prospectul cu care vine fiecare pachet.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private