vineri, aprilie 16, 2021

Medicii au asigurat-o că e bine

Carol Martin era o fire sportivă și participa la competiții sportive. După o cursă din Florida, femeia s-a relaxat în cada hotelului unde era cazată, cu o baie fierbinte.

După această experiență, s-a trezit cu o durere în partea șezutului, după ce s-a întors acasă, în Indianapolis.

A mers la doctor, dar a fost trimisă acasă de două ori, cu comprese de încălzire locală și antibiotice.

Două luni mai târziu, a ajuns de urgență la spital, unde a fost ținută două săptămâni, scrie dailymail.co.uk.

Femeia avea 4 copii și 7 nepoți. A decedat sâmbătă la domiciliu, lângă Richard, soțul ei, după ce medicii au spus că nu mai au ce să-i facă.

Soțul face presiuni pentru a fi trimise controale la hotelul în care soția lui a contractat fatala bacterie, ea fiind singura care și-a

făcut baie în cadă.

Fasceita necrozantă se răspândește rapid și atacă țesutul moale al organismului, iar boala poate deveni rapidă mortală. Este comună contractarea bacteriilor printr-o rană deschisă.

Fasceita necrozantă este o infecție bacteriană rară, care poate distruge pielea și țesuturile moi de sub ea, incluzând grăsimea și țesutul care acoperă mușchii (fascia). Deoarece aceste țesuturi mor rapid (se necrozează rapid), o persoană cu fasceită necrozantă se spune că este infectată cu o bacterie “mâncatoare de carne”, în mod special Streptococcus pyogenes.

Fasceita necrozantă

este o boala rară, dar gravă. În jur de 30% dintre cei care dezvoltă fasceita necrozantă decedează din cauza ei. Majoritatea persoanelor care dezvoltă boala se află într-o stare de sănătate bună înaintea infecției.

Medicii recomandă păstrarea rănilor care sunt deschise sau drenate acoperite de bandaje curate până când acestea sunt complet vindecate. Bandajele trebuie să fie uscate atunci când sunt aplicate pe rană.

Ultimele stiri

Parteneri