Sari la conținut

Caz rar la o maternitate din ROMÂNIA! „Greutățile vieţii au maturizat-o”

Bebelus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

O femeie din Botoșani a devenit și mamaă și bunică, aproape în același timp. Fiica ei minoră, a devenit mamă la 14 ani. Ambele au împărțit același salon la Spitalul din Botoșani.

Caz rar la o maternitate din Botoşani! „Greutățile vieţii au maturizat-o”

Mama, 38 de ani, iar fiica, doar 14 ani. Ambele au adus pe lume doi bebeluși perfecți sănătoși. Cele două sunt dintr-un oraş din judeţul Botoșani şi au ajuns la maternitate în primele zile din iunie. Fiica este minoră, are doar 14 ani şi a născut pe 4 iunie un băieţel de 3500 de grame, pe cale naturală.

Colegă de salon cu aceasta este nimeni alta decât mama ei, respectiv bunica bebeluşului, care a dat şi ea naştere unei fetițe, cu câteva ore mai târziu decât fiica ei, tot pe cale naturală. Femeia, de 38 de ani, este la al patrulea copil.

Toţi patru sunt într-o stare foarte bună şi în scurt timp vor putea pleca acasă la familie, au transmis doctorii.

„Este bine. Ea este mult mai matură emoțional şi fizic. După comportamentul avut în maternitate. Greutățile vieţii au maturizat-o mult mai repede şi s-a comportat diferit, nu ca o fetiță de 14 ani.

Face parte dintr-un mediu stabil şi nu s-a pus problema ca mama şi fiica să nu plece în mediul familial”, a declarat Carmen Zaboloteanu, șefa Secţiei Neonatologie Maternitatea Botoşani, potrivit antena3.ro.

Mamă la 16 ani

Situaţia de la Maternitatea din Botoșani nu este unică unică. Astfel, în Hilişeu Horia, spre exemplu, o femeie de 31 de ani era deja bunică, în urmă cu câţiva ani. Fata ei de 16 ani a născut. La rândul ei, mama de 52 de ani se putea deja numi străbunică.

30 de mame minore

Medicii trag un semnal de alarmă pentru toate mamele și pentru toate tinerele care și-au început viața sexuală la o vârstă atât de fragedă. Se pare că numărul fetelor care devin mame înainte de a împlini vârsta de 18 ani a devenit din ce în ce mai mare față de anii trecuți. Zonele în care se practică astfel de obiceiuri sunt, de obicei, zonele rurale sau rău famate.

Potrivit statisticilor, în prima jumătate a anului 2022 sunt deja 30 de mame minore, trendul fiind, de o uşoară creştere a mamelor de 14-15 ani, faţă de trecut.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel