Sari la conținut

Părinți buni de plată! Despăgubiri uriașe pentru o profesoară care a fost ironizată pe Whatsapp și Facebook de doi elevi

Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Despăgubiri uriașe pentru o profesoară care a fost ironizată pe Whatsapp și Facebook de doi elevi. Dacă jignești, ești bun de plată.

Judecătoria Cluj-Napoca a hotărât despăgubiri record, după ce o profesoară a fost ironizată pe reţelele de socializare.

Faptele s-au petrecut în urmă cu aproape cinci ani când doi elevi, care erau în clasa a VII-a la acea vreme, au publicat pe un cont fals de Facebook, dar şi pe grupul de WhatsApp al clasei, imagini ce ilustrau o maimuţă, menită să denigreze imaginea profesoarei.

Părinți buni de plată! Despăgubiri uriașe pentru o profesoară care a fost ironizată pe Whatsapp

La aproape cinci ani de atunci, Judecătoria Cluj-Napoca a admis că onoarea şi reputaţia dascălului au avut de suferit.

Judecătoria Cluj-Napoca a obligat părinţii celor doi elevi să-i achite daune morale de 30.000 de lei profesoarei pe care adolescenţii au ironizat-o.

Potrivit clujust.ro,  preluat de antena3.ro, totul a început în anul şcolar 2018-2019. Cu o zi înainte de începerea şcolii, unul dintre elevi a postat o caricatură la adresa dascălului, care ilustra o maimuţă, pe grupul de WhatsApp al clasei, imagine care a devenit apoi fotografia de grup şi a fost publicată, ulterior, şi pe un cont fals de Facebook.

În martie 2019, un al doilea elev ar fi creat pe Facebook un cont fals, cu numele profesoarei, folosind ca poză de profil, respectiv fotografie de copertă, două imagini editate de colegul său.

Profesoara s-a adresat atunci instanţei de judecată. Şi-a angajat un avocat şi a cerut 50.000 de lei daune morale.

Judecătorii clujeni au decis că faptele celor doi elevi „au adus atingere onoarei şi reputaţiei reclamantei”, aşa că părinţii lor ar putea plăti 30.000 de lei, cu titlu de despăgubiri, respectiv publicarea, pe cheltuială proprie, a hotărârii instanţei într-un cotidian local de largă audienţă. Decizia nu este definitivă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel