Caz ȘOCANT: Rujeola și infatuarea unor medici au făcut o nouă victimă: un bebeluș de 9 luni

Caz ȘOCANT: Rujeola și infatuarea unor medici au făcut o nouă victimă: un bebeluș de 9 luni
Caz ȘOCANT: Rujeola și infatuarea unor medici au făcut o nouă victimă: un bebeluș de 9 luni

O familie din Tulcea este devastată de durere. Și-au pierdut copilul de doar 9 luni, spun ei din cauza rujeolei, după ce micuțul care avea probleme respiratorii a fost internat lângă un copil bolnav de rujeolă.

Medicii spun că virusul nu era confirmat încă şi aşa au ajuns cei doi copii unul lângă altul. Explicaţiile doctorilor nu-i mai ajută cu nimic pe părinţi, potrivit unui reportaj digi24.ro.

Bebeluşul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa cu probleme respiratorii. A fost internat în acelaşi salon cu un copil care avea rujeolă dar virusul nu era confirmat încă.

”În acelaşi salon cu băieţelul respectiv a mai fost internat un alt băieţel, cu un fenomen de insuficienţă respiratorie, dar care, la momentul respectiv, nu avea manifestări de rujeolă. Între timp, a dezvoltat rujeolă. A fost anunţat ca şi contact şi băieţelul din Tulcea, care a fost externat”, a spus Cătălin Grasa, manager Spitalul Judeţean Constanţa.

Bebelușul a fost trimis acasă după 6 zile, dar starea i s-a înrăutățit. A ajuns la spitalul din Tulcea de unde a fost trimis înapoi la Spitalul Judeţean din Constanţa. Apoi medicii la-u plimbat între două spitale până l-au internat la terapie intensivă.

Daniela, mama copilului: „Toţi doctorii care au venit, şi-au dat cu părerea. Alţii spuneau că are rujeolă, alţii spuneau că nu are rujeolă. Toţi care au venit, nu ştiau ce să-mi zică. Doamna doctor mi-a zis că: până la urmă ce ai de pierdut, că mai ai unul acasă”!!!!

Medicii i-au făcut un nou set de analize şi aşa au depistat că avea şi rujeolă. Părinţii spun că nu au mai ştiut nimic de el câteva zile.

Daniela, mama copilului: „E foarte grav, atât mi-a zis. Trei zile, eu n-am ştiut nimic de copilul ăsta. N-am ştiut ce tratamente i se fac, ce are copilul, ce diagnostic.

Am urcat eu la el. Când am deschis uşa, el nu mai era. Erau aparatele închise, nu mai era copilul, era curat. Domnul doctor a venit şi mi-a zis că copilul e la morgă”.

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa susţine că bebeluşul nu a murit din cauza pojarului, dar că a fost un factor agravant.

Loti Popescu, medic DSP Constanţa a spus că evoluţia cazului a fost fulminantă și copilul a fost declarat decedat în data de 13 iunie, iar rujeola în mod clar a fost contractată din spital.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox