marți, august 9, 2022

Un copil a murit pe loc după ce a băut apă rece pe caniculă.  Băieţelul a murit brusc, după ce a vrut să se răcorească, toropit de temperaturile de peste 40 de grade Celsius. Micuţul Samir a băut apă rece ca gheaţa, iar gestul i-a fost fatal.

Canicula a venit însoţită de veşti tragice pentru o familie îndoliată. Moartea micuţului Samir, în vârstă de doar 5 ani, i-a îndurerat fără margini pe părinţii care-şi mai văd acum fiul doar în fotografii.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: ”Mierea de albine îngrașă mai t...

Mai ales că nenorocirea s-a abătut asupra lor pe neaşteptate, fără ca vreun semn nefast de boală să o prevestească. Încins de temperaturile caniculare de peste 40 de grade Celsius, copilul a vrut să-şi stingă setea cu apă rece ca gheaţa. Gestul i-a fost, însă, fatal. Băieţelul s-a prăbuşit pe stradă, acolo unde cu doar câteva clipe în urmă se juca împreună cu prietenii săi.

Medic: apa rece pe caniculă poate provoca oprirea inimii

Ziua fatidică începuse ca oricare alta pentru Samir Mohamed, care ieşise la plimbare cu bicicleta, alături de mai mulţi copii din vecini. Se jucau cu toţii în oraşul egiptean Tanta, situat între Cairo şi Alexandria, când micuţul de 5 ani s-a oprit să bea o gură de apă. S-a prăbuşit imediat la pământ, iar medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa. Copilul a decedat în drum spre spital. Care este, totuşi, motivul morţii misterioase? Doctorii spun că de vină ar fi probleme legate de circulaţia sângelui.

Te-ar mai interesa: Vitamina care te ajută să ții țânțarii la distanță...

Cardiologul Alaa el-Ghamrawy avertizează că apa rece, consumată la temperaturi mult prea scăzute, poate avea efecte catastrofale asupra inimii şi sistemului circulator, relatează Mirror.

„Când consumăm apă rece brusc, mai ales după ce am făcut efort fizic, acest lucru poate duce la stimularea nervului vag, cel care controlează în mare măsură funcţii importante ale organismului, inclusiv bătăile inimii. Poate provoca aritmie cardiacă şi chiar oprirea inimii. Astfel, pune în pericol viaţa oamenilor”, a explicat medicul, potrivit presei locale. Alaa el-Ghamrawy a mai precizat că apa rece poate cauza şi dureri în gât, stimulând de asemenea şi infecţiile bacteriene şi virale.

Te-ar mai interesa: Anunțul autorităților despre nivelul de radiații d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private