Sari la conținut

Cazul bizar al unui bărbat  infectat cu un virus periculos timp de 613 zile

barbat infectat cu Covid
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cazul unui pacient infectat cu COVID timp de 613 zile

Cazul bizar al unui bărbat  infectat cu un virus periculos timp de 613 zile, raportat de cercetători din Ţările de Jos, a uimit lumea medicală, și nu numai. Este vorba despre SARS-CoV-2, virus responsabil de boala cu simptome variate, denumit COVID-19.

Cercetătorii au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a decedat anul trecut şi au avertizat în legătură cu apariţia unor variante mai periculoase ale coronavirusului, informează DPA, citat de Agerpres.

Un bărbat vârstnic, care avea un sistem imunitar slăbit din cauza unor afecţiuni preexistente, a fost spitalizat la Amasterdam în februarie 2022 cu o infecţie COVID-19, potrivit unui comunicat. Pacientul a fost testat pozitiv la coronavirus timp de 613 zile, până în momentul decesului, în octombrie 2023.

Experții medicali au raportat anterior cazuri de infecţii foarte prelungite la persoane al căror sistem imunitar era incapabil să lupte adecvat contra virusului.

Cazul bărbatului, prezentat în cadrul unui congres al Societăţii europene

noua varianta covid
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Echipa de cercetători, condusă de Magda Vergouwe, de la Universitatea Amsterdam, plănuiesc să prezintele rezultate în cadrul unui congres al Societăţii europene pentru microbiologie clinică şi boli infecţioase, care va avea loc la Barcelona, în perioada 27-30 aprilie.

Cazul este interesant pentru cercetători şi din perspectiva mutaţiilor pe care le poate suferi coronavirusul la astfel de pacienţi infectaţi pe termen lung. Acest lucru ascunde riscul apariţiei unor variante ale virusului care pot învinge mai uşor sistemul imunitar al oamenilor sănătoşi.

Infectia cu COVID, extrem de periculoasă

Infectia cu COVID poate cauza simptome ușoare la persoane, dar poate fi devastatoare pentru altele, în special pentru persoane în vârstă sau cu alte probleme de sănătate preexistente. Este important să se respecte măsurile de igienă și să se evite aglomerațiile pentru prevenirea infectarii cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, vaccinarea este esențială pentru a proteja împotriva formelor severe de boală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel