Sari la conținut

Cazul femeii care a fumat și a băut zilnic dar a trăit 122 de ani. Secretul longevității sale

Jeanne Calment, cea mai longevivă femeie din lume

Din cuprinsul articolului

A fumat și a băut zilnic dar a trăit 122 de ani. Se pare că secretul longevității nu constă neapărat într-o dietă sănătoasă, exerciții fizice constante și lipsa viciilor, cel puțin dacă analizăm stilul de viață al celei mai longevive persoane din lume, o franțuzoaică ce a trăit 122 de ani și 164 de zile.

Jeanne Calment a atins  recordul pentru cea mai lungă durată de viață confirmată din istorie. S-a născut la 21 februarie 1875 și a trăit până la vârsta de 122 de ani și 164 de zile, decedând la 4 august 1997.

Jeanne Calment a trăit întreaga ei viață în Arles, Franța. Ea a fost martora la o serie de evenimente istorice notabile, inclusiv la construcția Turnului Eiffel. În 1988, la vârsta de 113 ani, Jeanne Calment a devenit subiectul unui studiu detaliat privind longevitatea, iar vârsta ei remarcabilă a fost recunoscută de Guinness World Records.

Cauza oficială a decesului a fost insuficiența cardiovasculară. Jeanne Calment a devenit o figură celebră și a fost adesea intervievată și prezentată în mass-media pentru viața ei lungă și activă. Totuși, există unele controverse cu privire la autenticitatea vârstei sale, iar unii cercetători au ridicat întrebări cu privire la posibilitatea unor erori în documentele de identitate și certificatele de naștere. Cu toate acestea, majoritatea experților acceptă vârsta lui Jeanne Calment ca fiind cea mai lungă durată de viață documentată până în prezent.

Potrivit viralnovelty.net, Jeanne nu a făcut niciun efort pentru a duce o viață sănătoasă, ba din contra. Femeia a început să fumeze de la vârsta de 21 de ani, a mâncat în jur de 400 de grame de ciocolată săptămânal și era mare amatoare de vin roșu. Iar aceste obiceiuri și le-a păstrat până la vârsta de 119 ani.

Adevăratul secret al longevității

În schimb, Jeanne și-a pus longevitatea pe seama faptului că a fost o fire activă din punct de vedere psihic, că a râs foarte mult și că nu s-a lăsat subjugată de stres. Motto-ul ei în viață a fost dacă nu se poate face nimic în legătură cu o anumită chestiune, atunci nu-ți mai bate capul cu ea. Pe de altă parte, stilul ei de viață a fost ajutat și de faptul că s-a născut într-o familie bogată și s-a măritat cu un bărbat cu bani, fapt ce i-a perms să ducă o viață confortabilă și lipsită de stres.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel