Sari la conținut

Ce a pățit o fetiță de 2 ani după ce a fost pupată pe gură de un adult. Mama copilei: ”Vă rog, nu pupați și nu lăsați pe nimeni să vă pupe bebelușii”

Fetiță infectată cu herpes de un adult. O mamă din Australia a povestit coșmarul prin care a trecut fetița ei de doi după ce a fost infectată cu virusul herpetic de un adult. Micuța Sadie a făcut o formă gravă de herpes simplex, după ce a fost pupată pe gură de un membru al familiei.

Într-o postare pe Tiny Hearts Education, Leah Green a povestit cum fiica ei, Sadie, în vârstă de 21 de luni, a contractat o infecție „oribilă” a gurii cu herpes simplex, care provoacă leziuni bucale extrem de dureroase.

„Învață din experiența mea de ce nu ar trebui să pupi pe gură bebeluși/copii, mai ales dacă nu sunt ai tăi”, a scris Leah.

Infecția a fost transmisă de un adult cu virusul Herpes Simplex sau HSV care afectează aproximativ 80% dintre adulți și, atunci când este activ, poate provoca mici pete asemănătoare veziculelor înauntru sau în jurul gurii, extrem de contagioase prin contactul cu pielea.

După ce a fost pupată pe buze de un adult cu herpes activ, lui Sadie i-au apărut inițial două pete mici pe buze. Apoi, micuța a făcut temperatură și în câteva ore petele s-au răspândit în interiorul gurii, în special în spatele dinților, făcând hrănirea extrem de dureroasă.

Trei săptămâni de agonie pentru fetița infectată cu herpex simplex prin sărut

Leah a spus că medicul i-a prescris o cremă pentru pete și antitermice, însă a avertizat-o că infecția este una de durată.

„Au fost trei săptămâni foarte lungi, așa că sper că pot ajuta oamenii prin răspândirea conștientizării. Vă rog, nu pupați și nu lăsați pe nimeni să vă pupe bebelușii. Nu contează cine sunt ei sau dacă credeți că vor fi jigniți. Mai bine le rănești lor sentimentele și îți păstrezi copiii în siguranță”, a scris ea.

HSV-1, herpesul oral sau virusul herpetic, poate fi transmis cu ușurință la bebeluși și copiii mici. HSV 1 se remarcă prin prezența de vezicule grupate în buchet, umplute cu lichid, situate la marginea gurii sau în jurul buzelor. Leziunile sunt extrem de dureroase și cu predispoziție de suprainfecție.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel