Sari la conținut

Ce adaugă Jennifer Aniston în cafea să nu facă riduri

Ce adauga Jennifer Aniston în cafea să nu facă riduri și să-și păstreze pielea proaspătă și catifelată. Iată ingredientul secret, care face minuni.

Nelipsită dimineața și în orice alt moment al zilei, cafeaua este poate cea mai populară băutură în toată lumea. Mulți spun că nu se pot trezi fără o doză strașnică de cafea tare și aromată.

Și pentru că este nelipsită din rutina zilnică, iată că este bine să o combinăm cu ceva care face bine pielii, oaselor și articulațiilor. Este vorba de colagen, o proteină structurală majoră pe care organismul o sintetizează în mod natural.

Cu o treime din compoziția proteică a corpului, colagenul este cel mai abundent din organism. Colagenul are rolul de a face oasele puternice, de a permite pielii și tendoanelor să se întindă, dar și de a ajuta pielea să se refacă după o rănire.

Este bine să-l consumăm după o anumită vârstă

Organismul produce în mod natural colagen până la 25 de ani, iar după această vârstă începe să scadă, însă la femei scade mai mult după menopauză, notează DC Medical.

Ei bine, cafeaua și colagenul pot fi combinate și, potrivit nutriționistului Ashley Jordan Feira, „o linguriță de colagen, cu vârf, în cafea nu formează doar o pereche delicioasă, ci și una de compuși bioactivi unici”.

„Nu obții doar peptidele de colagen, nutrienții care susțin colagenul, cum ar fi vitaminele C și E (presupunând că sunt furnizate în formula ta de colagen), ci și numeroși (se crede că sunt sute) fitonutrienți furnizați de planta de cafea în sine.

Și dacă nu este decofeinizată, atunci cofeina bioactivă nativa este prezentă pentru numeroasele sale beneficii nootropice și de energizare a minții/corpului și concentrare”, explică Feira.

Dar pe lângă beneficiile pentru sănătate, colagenul face cafeaua și mai cremoasă.

Rețeta actriței Jennifer Aniston

Cunoscuta actriță Jennifer Aniston adaugă acest ingredient în cafea, dimineața și le-a împărtășit fanilor micul său secret.

Rutina de dimineață a lui Jennifer Aniston nu constă în nimic ieșit din comun: meditează, scrie în jurnalul ei, iese la plimbare cu câinii e și bea cafeaua ei cu colagen.

Aniston recunoaște că acest supliment o ajută să-și mențină pielea strălucitoare și articulațiile în formă bună, motiv pentru care a devenit un supliment cheie la vârsta de 52 de ani.

Shake-ul de colagen cu ciocolată este făcut cu acest supliment, care, spune ea, „are gust de desert”.

Pentru rețeta shake-ului de colagen ai nevoie de:

– 1 lingură pudră de colagen

– 1 cească de cafea neagră

– lapte sau băutură vegetală după gust

– spumă de lapte

– 1 linguriță scorțișoară

Dar pentru a prepara cafeaua așa cum o face Jennifer, este nevoie să adaugi în ceașcă o lingură de pudră de colagen, cafea, lapte, spumă (dacă amesteci laptele îl vei obține ușor) și scorțișoară ca topping.

Actrița a explicat într-un interviu pentru Well+Good că încearcă să ducă un stil de viață sănătos, nu doar făcând mișcare, ci și încercând să mănânce echilibrat în cadrul postului intermitent 16:8 pe care îl practică de obicei.

„Țin post intermitent, adică nu mănânc nimic dimineața. Am observat o mare diferență în a sta fără mâncare solidă timp de 16 ore”, a declarat Jennifer Aniston pentru CNBC.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel