Sari la conținut

Ce afecțiune poate fi ținută la distanță cu o aspirină pe zi

Cu doar o aspirină pe zi, femeile însărcinate pot preveni preeclampsia, o afecțiune care poate provoca nașterea prematură și alte complicații, potrivit U.S. Preventive Services Task Force.

Aspirina nu este, de obicei, recomandată în timpul sarcinii deoarece poate cauza hemoragie, însă pentru femeile cu anumite afecțiuni se prescriu doze mici de asprină.

Recomandarea U.S. Preventive Services Task Force vine după ce anul trecut, cea mai mare asociație de obstretică a dat același sfat.

Task Force le sfătuiește pe femeile care au avut preeclampsia în timpul sarcinilor anterioare, să ia 81 miligrame de asprirină, în fiecare zi, începând cu a 12 săptămână de sarcină. Recomandarea este valabilă și pentru gravidele, ai căror medici consideră că au un risc crescut să dezvolte afecțiunea.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel