Sari la conținut

Ce au atât de deosebit merele negre, cel mai rar și mai scump soi

Din cuprinsul articolului

Mere negre. La altitudini de peste 3.000 de metri, crește un soi rar și exotic de mere cunoscut sub numele de Black Diamond Apple.

Aceste fructe fascinante au captat atenția consumatorilor și experților din întreaga lume, datorită culorii lor unice și a valorii lor nutriționale. Deși merele sunt adesea asociate cu nuanțe de roșu, verde sau galben, Black Diamond Apple se remarcă prin coaja sa neagră și lucioasă.

Pe lângă aspectul lor atrăgător, această varietate rară de mere este o sursă bogată de nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră. Medicii și nutriționiștii recomandă în mod constant consumul regulat de mere datorită beneficiilor lor remarcabile.

Merele sunt recunoscute pentru conținutul lor ridicat de fibre, vitamine și antioxidanți, care susțin sănătatea sistemului imunitar și promovează o stare generală de bine.

Originar din înălțimile munților Tibetului, Black Diamond Apple crește la altitudini de peste 3.000 de metri.

Cu o coajă care variază între nuanțe de violet închis și negru, acest măr este cu adevărat deosebit. În timp ce coaja sa atrage privirile, pulpa sa crocantă și suculentă completează experiența gustativă.

Merele negre sunt pline de nutrienți

Este raritatea sa și procesul meticulos de cultivare care îl fac atât de scump. Un singur măr poate avea un preț care depășește 100 de lei!

Soiul de mere Black Diamond Apple a apărut relativ recent, în ultimele două decenii. A fost cultivat pentru prima dată în provincia Yantai din China. Acest soi rar și exotic s-a răspândit treptat în alte regiuni montane din China și, ulterior, în alte părți ale lumii.

Black Diamond Apple se remarcă nu doar prin culoarea sa neobișnuită și aspectul său atrăgător, ci și prin proprietățile sale nutritive. Deși poate părea surprinzător, pulpa sa este albă și crocantă, contrastând frumos cu coaja sa în nuanțe de violet și negru.

Cultivarea acestui soi de mere este o artă și necesită condiții specifice, cum ar fi altitudini mari și un climat specific. Procesul meticulos de cultivare și selecție este ceea ce face acest fruct atât de prețios și de căutat.

Deși este apreciat pentru aspectul său elegant și exotic, Black Diamond Apple este, de asemenea, o sursă bogată de nutrienți esențiali. Conținutul său ridicat de fibre, vitamine și antioxidanți îl face benefic pentru sănătatea noastră, contribuind la întărirea sistemului imunitar și la menținerea unei stări generale de bine.

Acest soi de mere a captat atenția consumatorilor și a experților în fructe exotice din întreaga lume, devenind o alegere populară pentru cei care apreciază frumusețea, gustul și beneficiile nutriționale ale fructelor deosebite.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel