Sari la conținut

Ce au în comun oamenii care trăiesc foarte mult

Hobby-urile și interacțiunea umană sunt sarea și piperul fiecărei zile, iar oamenii cărora le lipsesc ajung să trăiască mai puțin.

Teoria a fost dovedită de doctorul Steptoe, din Marea Britanie, care a observat de asemenea că oamenii căsătoriți, cu un statut socio-economic puternic, dar și cu o educație aleasă se bucură mai mult de viață și, implicit, trăiesc mult mai mult.

„Chiar și așa, persoanele fericite nu sunt neapărat mai sănătoase, mai tinere sau mai bogate, dar studiul nostru a demonstrat că, pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii își pot mări speranța de viață cu până la opt ani dacă își mențin atitudinea pozitivă”, explică dr. Steptoe.

Cu alte cuvinte, vârstnicii optimiști vor putea să se îmbrace singuri, să meargă la plimbare și să se hrănească singuri pentru mai multă vreme decât cei care preferă să rămână mohorâți.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.