miercuri, iunie 3, 2020

Cercetătorii au descoperit un motiv important pentru care ar trebui să măncăm mai des portocale.

Ceaiul și portocalele scad riscul de cancer ovarian cu o treime, potrivit unui nou studiu.

Un studiu major care a durat 30 de ani a scos la iveală că anumiți compuși din ceai și din citrice protejează împotriva acestei boli devastatoare.

Cancerul ovarian, denumit și ucigașul tăcut, din cauză că este diagnosticat prea târziu pentru a ami fi tratat, afectează aproximativ 7000 de femei, în fiecare an și omoară mai mult de 4000, doar în Marea Britanie,

Citește și:

Cercetătorii de la Universitatea de Est din Anglia au studiat alimentația a 171,940 de femei cu vârste între 25 și 55 de ani și au descoperit că cele care mănâncă alimente bogate în flavonoizi-inlcusiv ceai, vin roșu, mere și citrice, au un risc mai scăzut să dezvolte tumori ovariene.

Ceaiul reduce riscul cu 31% și citricele cu 21%, potrivit Jurnalului American de Nutriție Clinică.

Parteneri