Sari la conținut

Ce au descoperit chinezii după ce au testat de COVID-19 toată populația din Wuhan

povestea

E uimitor ce au descoperit chinezii, recent despre numărul persoanelor infectate cu COVID-19, din Wuhan. După ce au testat întreaga populație a orașului de unde a izbucnit pandemia, autoritățile au ajuns la concluzia că mai au doar 300 de infectați din 10 milioane persoane testate, potrivit AFP

“Cifrele demonstrează că Wuhan este acum un oraş sigur”, a susţinut Feng Zijian, director adjunct al Centrului naţional chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor.

China ţine sub control, în mare parte, epidemia pe teritoriul său şi raportează doar câteva cazuri noi în fiecare zi – majoritatea din rândul cetăţenilor chinezi care se întorc în ţară de peste hotare.

Ce au descoperit chinezii despre numărul celor infectați

Pe fondul îngrijorării cu privire la un potenţial val doi al infecţiilor, municipalitatea din Wuhan a lansat o acţiune de testare după detectarea unor noi infecţii după ridicarea măsurilor de izolare din acest oraş, la începutul lui aprilie.

Astfel, între 14 mai şi 1 iunie, peste 9,8 milioane de persoane au fost testate în metropola care numără 11 milioane de locuitori, conform autorităţilor locale.

Din cei 9,8 milioane de oameni testaţi, doar 300 au fost depistaţi pozitiv şi toţi sunt perfect sănătoşi, fiind incluşi în categoria asimptomaticilor, conform autorităţilor chineze care au mai precizat că aceştia nu vor îngroşa rândurile bolnavilor de COVID-19 din statistici.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel