Sari la conținut

Ce au în comun toți oamenii cu ochi albaștri. Descoperire uimitoare

Din cuprinsul articolului

E uimitor ce s-a descoperit recent despre oamenii cu ochi albaștri. Cercetătorii au ajuns la o concluzie: toţi oamenii care au ochii de culoare albastră trebuie să afle că se trag din aceeaşi persoană, prima din lume la care s-a identificat o mutaţie în gena care dă pigmentul irisului.

Cercetătorii au descoperit că gena unui european care a trăit acum aproape 10.000 de ani a fost transmisă până în zilele noastre, scrie indy100. La origine, toate persoanele au avut ochi căprui, cu diferite variaţii de nuanţe, până când a apărut această genă specială.

10% din populaţie are ochii albaştri

Astfel, explicaţia pentru faptul că toţi oamenii cu ochii albaştri au un singur descendent este simplă: au cu toţii aceeaşi mutaţie în gena care determină cât de mult pigment maro se formează în iris. În cazul lor, pigmentul maro nu se formează aproape deloc, culoarea fiind una albastră.

Oamenii de știință consideră că doar 10% din populație are ochi albaștri. Totuşi, culoarea ochilor nu se dezvoltă pe deplin în copilărie, ceea ce înseamnă că pigmentul maro poate apărea mai târziu, iar copiii cu ochi albaștri pot ajunge să aibă ochi căprui atunci când trec de adolescenţă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel