joi, martie 30, 2023

Persoanele care aleg să se vaccineze ar putea beneficia de anumite facilități și măsuri administrative, susține președintele României, Klaus Iohannis. Autoritățile estimează că la sfârșitul lunii mai vor fi disponibile doze de vaccin pentru toți românii, încurajând imunizarea.

Președintele susține că la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, vor fi suficiente doze de vaccin pentru toți românii. Astfel, autoritățile organizează o campanie de vaccinare anti-COVID amplă, în care oricine își dorește să se imunizeze o va putea face.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

Până în acest moment, în campania de vaccinare, s-a pus accentul pe românii care făceau parte din anumite categorii de risc și categorii esențiale. Chiar și în a treia etapă, care era destinată populației la nivel național, au avut prioritate persoanele cu anumite situații medicale și personale.

Autoritățile vor procura suficiente doze de vaccin pentru a oferi tuturor românilor vaccinul, indiferent de categoriile din care fac parte.

Cu atât mai mult, persoanele vaccinate vor avea parte de anumite beneficii, susține președintele.

Klaus Iohannis, despre beneficiile persoanelor vaccinate

„Încurajarea vaccinării poate să meargă până acolo unde persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un acces mai facil în anumite zone”, a spus Klaus Iohnannis.

Te-ar mai interesa: Antibiotice naturale: scapă de infecțiile bacterie...

Șeful statului nu a dat mai multe detalii despre ce ar putea presupune o asemenea încurajare, scrie Digi24. El a fost întrebat dacă, pentru a ajuta campania de vaccinare, este avut în vedere și un ajutor material, cum se întâmplă în cazul donării de sânge – bonuri de masă, zile libere, pentru acele categorii de oameni care nu sunt interesate în mod deosebit de vaccinare.

„Campania de vaccinare și încurajarea vaccinării se face pentru oamenii care din proprie inițiativă încă nu sunt convinși și cu siguranță ne vom adresa tuturor categoriilor sociale, însă în același timp cred că trebuie să înțeleagă toată lumea încurajarea vaccinării poate să meargă până acolo unde persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un acces mai facil în anumite zone și persoanele nevaccinate să beneficieze și ele de anumite măsuri”, a răspuns președintele.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

Până acum, am avut relativ puține doze de vaccin și a fost nevoie de o programare strictă și pe categorii. Într-un viitor previzibil, cam pe la sfârșitul lui mai sau în iunie, vom avea suficiente doze pentru oricine dorește să se vaccineze și atunci cu siguranță va apărea întrebarea: OK, dacă oricine se poate vaccina, atunci cei care se vaccinează, care înțeleg nevoia acestei campanii naționale trebuie să simtă acest lucru și prin anumite măsuri administrative. Deci, este foarte posibil ca la un moment dat – repet, atunci când vor fi suficient de multe doze disponibile pentru oricine – să existe o încurajare pentru cei care s-au vaccinat”, a afirmat șeful statului.

Te-ar mai interesa: Dinu Maxer face dezvăluiri după ce s-a zvonit că m...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private