marți, iulie 5, 2022

După sfârșitul maratonului de vaccinare organizat la Timișoara, unde persoanele au putut opta pentru imunizare numai pe baza buletinului, autoritățile vor organiza astfel de evenimente în mai multe orașe din țară. Prin acest demers, autoritățile speră să accelereze campania de vaccinare anti-COVID, atingând imunitatea colectivă cât mai curând. Maratonul vaccinării în București, organizat în perioada 7-9 mai!

Te-ar mai interesa: Ai mâinile și picioarele mereu umflate? Retenția d...

În perioada 7-9 mai, un nou maraton de vaccinare anti-COVID va avea loc în București. Românii pot merge să se vaccineze fără programare în platforma oficială, numai pe baza buletinului.

Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID, susține că imunizarea se va efectua cu serul produs de Pfizer. De asemenea, vor fi disponibile două locații: Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.

Maratonul vaccinării în București, între 7 și 9 mai

„Pe 7-9 mai, va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două: la Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, în exclusivitate, la Antena 3.

Te-ar mai interesa: A mers la oftalmolog pentru că vedea încețoșat și ...

În cele două puncte anunţate, vor fi organizate circa 50 de centre, astfel că se va crea o capacitate de vaccinare de aproximativ 10.000 de oameni.

„Ne dorim mai ales persoane vulnerabile, care nu au reușit să se programeze prin platformă”, a precizat dr. Valeriu Gheorghiţă, medic militar.

Acesta spune că pentru rapel se va organiza un eveniment similar, la trei săptămâni după prima ediție, în așa fel încât toți cei vaccinați în cadrul maratonului să primească și a doua doză de ser împotriva coronavirusului.

Te-ar mai interesa: Alimente banale care te pot omorî dacă le consumi ...

Medicul a anunţat că pot veni să se imunizeze la acest maraton și persoane care nu locuiesc în București. Tot ce trebuie să aibă la ei este cartea de identitate.

Iași, Cluj, Târgu Mureș și Cravoia, dispuse să organizeze un maraton al vaccinării

„„Evenimentul de la Timișoara, acel maraton al vaccinării, va fi replicat la nivel național. Am avut mai multe dicuții cu rectorii universităților de medicină și farmacie din România.

Te-ar mai interesa: Primele simptome că ai tiroida ”leneșă.” Tot organ...

Toate și-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului medical, corpului academic”, a mai precizat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private