Sari la conținut

Ce boală indică limba amorțită. Vezi care sunt principalele cauze

Ce afecțiune indică limba amorțită. Amorțeala limbii este asociată cu traumatisme, tumori, inflamații ale zonei maxilo-faciale. Poate fi temporară sau permanentă, afectând toată sau o parte a limbii.

Cauza amorțelii se determină prin interogatoriu, examen stomatologic, ecografie, electromiografie, microscopie și examen bacteriologic al unui răzuit de limbă.

Vezi care sunt factorii care provoacă deranjul?

Amorțeala limbii poate fi cauzată de anumite alimente, medicamente sau, potrivit medicilor un accident vascular cerebral.

Limbă amorțită – cauze

  • Limba amorțește pentru scurt timp după anestezia dentară și revine complet după câteva ore, în cazul în care procedura nu este efectuată corect. Amorțeala persistentă este cauzată de interacțiunea mai multor metale într-un mediu lichid.
  • Administrarea unor medicamente cu anestezice, spray-uri pentru gât, Bellastesin, care ameliorează durerile de stomac, provoacă amorțeala limbii timp de câteva minute.
  • Reacții mai grave se formează atunci când apar complicații neurologice ale anesteziei locale din cauza absorbției unei cantități mari de medicament sau a introducerii eronate a acestuia într-o venă.

Amorțeala limbii și a gurii este completată de amețeli, gust metalic, țiuituri în urechi și tremor.

Ce medicamente sunt administrate pentru tratarea disconfortului?

Amorțeala limbii este normală în timpul unui bloc BTE și este un indicator al faptului că acul este la locul potrivit.

Aceasta poate persista până la 24 de ore după procedură, combinată cu amețeli ușoare. Amorțeala prelungită sau persistentă este uneori rezultatul unei intervenții chirurgicale asupra organelor ORL și a structurilor faciale și este asociată cu compresia sau deteriorarea mecanică a nervilor.

Tratamentul de urgență nu este necesar în majoritatea cazurilor. Excepție fac anomaliile neurologice și otrăvirea cu cianură. În cazurile de otrăvire datorată administrării parenterale de cianură, trebuie aplicat un garou pe membru. Victimelor li se indică nitrit de amil și resuscitare pentru a menține funcțiile vitale.

Pacienții cu accident vascular cerebral trebuie așezați pe o parte pentru a preveni aspirarea accidentală de salivă și vomă. Terapia medicamentoasă include antiinflamatoare, antihistaminice, sedative, vitaminele B, suplimente de fier, biostimulante, potrivit stirilebzi.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel