marți, martie 21, 2023

Este posibil să suferiți un accident vascular cerebral fără să vă dați seama, avertizează un organism de sănătate.

Accidentele vasculare cerebrale apar atunci când se întrerupe alimentarea cu sânge a unei părți a creierului. Cauzele pot fi diferite, cum ar fi un cheag de sânge sau spargerea unui vas de sânge. Indiferent de cauză, un accident vascular cerebral necesită asistență medicală imediată.

Te-ar mai interesa: Ghidul de supraviețuire pentru a evita dezastrul c...

Semnele principale ale unui accident vascular cerebral sunt cunoscute pe scară largă, acronimul „acționează RAPID” fiind o modalitate ușoară de a le reține.

Cu toate acestea, există și semne mai puțin evidente la care trebuie să fim atenți – numite simptome „silențioase” ale unui accident vascular cerebral de către specialiștii în sănătate cardiovasculară Vital Heart and Vein.

Organismul de sănătate explică: „Mulți oameni sunt conștienți de semnele evidente ale unui accident vascular cerebral, cum ar fi o cădere excesivă a feței din cauza mușchilor relaxați, dar adevărul este că pot exista și simptome silențioase ale unui accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: De ce nu trebuie să dormi niciodată în același pat...

„Acest lucru înseamnă că este complet posibil să suferiți un accident vascular cerebral fără ca măcar să vă dați seama.

„Cu toate acestea, rezultatele unui accident vascular cerebral pot avea un efect uriaș asupra corpului unei persoane, inclusiv leziuni permanente ale creierului și ale celulelor cerebrale.”

Sursa avertizează: „Un accident vascular cerebral care este urmat de simptome mai puțin cunoscute sau mai puțin evidente poate fi uneori mult mai dăunător pentru creier și organism în ansamblu.

Te-ar mai interesa: NU mai consuma salata în acest fel. Devine dușmanu...


Cinci simptome „silențioase” ale accidentului vascular cerebral

„Cei care nu știu că au avut un accident vascular cerebral pot merge mai mult timp lăsându-și corpul netratat pentru prevenirea accidentului vascular cerebral”.

Vital Heart and Vein enumeră cinci simptome ale unui accident vascular cerebral silențios, după cum urmează:

  • Lipsa bruscă de echilibru
  • Pierderea temporară a mișcărilor musculare de bază (inclusiv a vezicii urinare)
  • O ușoară pierdere de memorie
  • Schimbări bruște ale dispoziției sau ale personalității
  • Probleme cu abilitățile și abilitățile cognitive.

„În orice moment, dacă se observă oricare dintre aceste simptome silențioase, trebuie chemată imediat o ambulanță”, se arată în articol.

Te-ar mai interesa: Dieta populară care ar putea reduce cu 23% riscul ...

„Chiar dacă individul susține că simptomele nu mai sunt evidente, trebuie căutat ajutor medical cât mai curând posibil, în cazul în care apar complicații întârziate în urma unui accident vascular cerebral”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private