Sari la conținut

Ce boli pot face copiii vegetarieni. Specialist: Poate afecta creșterea

Ce boli pot face copiii vegetarieni. Sunt sănătoși copiii crescuți cu o dietă vegetariană?  „Proteinele oferite printr-o dietă vegană nu sunt de bună calitate”, este de părere medicul pediatru.

Ce boli pot face copiii vegetarieni. Specialist: Poate afecta creșterea

Sunt sănătoși copiii crescuți cu o dietă vegetariană? Concluzia oamenilor de știință arată că apar întârzieri de creștere la copiii care nu au mâncat carne.  9.000 de copii cu vârste între șase luni și opt ani, din mai multe țări ale lumii, au participat la un studiu făcut de medicii pediatri, care le-au urmărit, timp mai mulți ani, creșterea în funcție de dieta alimentară, cu sau fără carne.

Rezultatele, publicate în revista „Pediatrics” au arătat ca valorile de înălțime, masa corporală, vitamina D și fier sunt asemănătoare, în schimb apar întârzieri de creștere la cei care nu au mâncat carne.

Potrivit rezultatelor, copiii vegetarieni au șanse aproape duble de a fi subpodenrali, față de copiii non-vegetarieni.

Sursa: Unsplash

Experții spun că o greutate sub cea normală poate fi un semn de malnutriție și poate indica faptul că dieta nu este suficientă pentru a susține o creștere adecvată.

Totuși, autorii studiului nu au avut acces la toate datele referitoare la dieta pe care copiii au avut-o și nici la exercițiile fizice, pentru că toate aceste lucruri pot influența nutriția și creșterea minorilor.

Medicii spun ca întâlnesc parinți vegetarieni care vor ca și copiii lor si aibi același regim alimentar. De aceea, îi avertizează pe părinți să aibă grijă la alimentația celor mici, care au nevoie de proteine din carne, lapte, ouă și pește. Lipsa proteinelor și a enzimelor în special le poate afecta dezvoltarea.

 „Proteinele oferite printr-o dietă vegană nu sunt de bună calitate”, este de părere medicul pediatru.

Greutatea și înălțimea au de suferit, iar problemele pot continua în viața de adult.

Proteinele oferite printr-o dietă vegană, vegetariană nu sunt de bună calitate

„Proteinele oferite printr-o dietă vegană, vegetariană nu sunt de bună calitate, chiar dacă părinții le oferă copiilor proteine vegetale pe bază de soia, din diferite semințe, acestea au o calitate mult inferioară față de cele naturale.

Altfel, ne lovim de tot felul de carențe, cum ar fi tulburările de creștere și până la dezvoltărea intelectuală a copilului. Și să nu mai vorbim de carențele nutriționale, cum ar fi deficitul de fier și deficitul de vitamine, mai ales cele din complexul B”, conchide Emiliana Costiug, pediatru.

Parinților care nu vor să consume carne, medicii le recomandă un regim lacto-vegetarian, potrivit Pro TV.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel