Sari la conținut

Ce boli poți face din cauza cuptorului cu microunde?

Cu toții avem în bucătărie un cuptor cu microunde, acesta fiind unul din electrocasnicele care ne fac viața mai ușoară. Însă câți dintre noi cunosc pericolele la care ne expunem folosindu-ne zi de zi de acesta, din grabă sau doar comoditate?

Cuptorul cu microunde acționează sub forma radiațiilor non-ionizante. Radiația ionizantă schimbă natura electromagnetică a atomilor sau îi ionizează. Acest lucru modifică modul în care aceștia interacționează cu ceilalți atomi și molecule din jurul lor.

O întrebare pertinentă și care necesită un răspuns cât mai clar este dacă aceste cuptoare sunt sau nu sănătoase pentru gătit? Raspunsul este – nu!
Radiațiile gamma, razele X, si medicina nucleara (scannerul CT) sunt tipuri de radiații ionizante. Alimentul este atacat de valuri de înaltă frecvență de căldură!  Experții susțin că această radiație poate fi dăunătoare pentru sănătate.

Potrivit JustHealthyLifeStyle.com, iata cele mai frecvente boli care sunt cauzate de cuptoare cu microunde:

Oboseală– Cuptoarele cu microunde poate fi cauza oboselii cronice si a obezității.
Insomnie – Trebuie să știți că impactul cu microundele poate provoca daune asupra creierului.
Pierderea nutrienților – Când folosiți cuptorul cu microunde, ucideți o mare parte din aromele produsului alimentar.
Eliminați antioxidanții – Cuptorul cu microunde distruge compușii antioxidanți din produsele alimentare și prezintă un risc crescut de infarct miocardic și creșterea colesterolului
Cancer – Radiația emisă de cuptoarele cu microunde se acumulate în corpul uman și poate provoca cancer.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel