duminică, martie 26, 2023

Culoarea limbii poate dezvălui multe despre sănătatea ta.

Nivelurile ridicate de colesterol vor provoca un aval de complicații în timp, dar simptomele sunt inexistente pentru un număr mare de pacienți. De-a lungul timpului, leziunile colaterale pot include o acumulare de placă în artere. Acest lucru poate duce la complicații suplimentare, cum ar fi staza sângelui sau fluxul sanguin stagnant, despre care se știe că colorează aspectul limbii unei persoane.

Te-ar mai interesa: Părintele Cleopa: Cum să ne izbăvim de lucruri nec...

Anul trecut, jurnalul medical Frontiers in Medicine a avertizat că, în diagnosticul limbii, o limbă violet închis și vena sublinguală mărește o constatare importantă a stazei sângelui.

Science Direct a explicat: „Semnele de stază de sânge legate de inimă includ buzele albăstrui sau roșu închis, palpitații de tahicardie, durere înțepată și senzație de strângere în piept.

Vârful limbii are o culoare violet albăstruie sau acestea pot fi pete de stază de sânge pe vârf. Venele sublinguale sunt întunecate sau strâmbe și groase.”

Li Guang Jun, un medic TMC înregistrat la Clinica Eu Yang Sang TMC, a explicat că staza de sânge este un simptom al colesterolului ridicat.

Te-ar mai interesa: A murit Ionuț! Tânărul a stat două luni în comă pr...

În termeni simpli, descrie o situație în care sângele nu este capabil să curgă corect prin țesuturi.

Acest lucru poate fi caracterizat printr-o scădere a vitezei fluxului sanguin, obstrucție parțială și presiune crescută în vase.

În majoritatea cazurilor în care limba a devenit violet, sângele nu circulă corespunzător.

Mai precis, poate indica că sângele nu reușește să furnizeze suficient oxigen țesuturilor corpului.

Te-ar mai interesa: Nuntă Cosmică 2023. Are loc o dată pe an. Astrolog...

Cu toate acestea, ar putea semnala și faptul că sângele lipsit de oxigen – care este roșu închis spre deosebire de roșu aprins – circulă prin artere.

Mai multe afecțiuni legate de sănătatea vasculară sunt, de asemenea, cauze recunoscute ale decolorării violete a limbii, cianoza centrală fiind una dintre ele.

Cianoza centrală, care provoacă o oxigenare arterială slabă, tinde să reflecte probleme de sănătate subiacente, cum ar fi insuficiența cardiacă sau embolia pulmonară.

Te-ar mai interesa: Ce alimente declanșează sindromul intestinului iri...

Este asociată cu decolorarea albăstrui și a mucoaselor (în special zonele calde, cum ar fi limba și buzele), pielea și unghiile.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private