sâmbătă, iunie 6, 2020

Da, în primul rând, de culoare. Lămâia clasică este galbenă, dar limeta va rămâne mereu verde. Sunt foarte asemănătoare și la gust, însă cele verzi au și o ușoară tentă dulce amăruie.

Lămâile galbene au forma ovală, cele verzi, rotundă. Ambele soiuri sunt bogate în vitamina C, ca toate citricele. Lămâile au însă 53 mg de vitamina C la 100 g, pe când limetele 29 mg la 100 g. Lămâile verzi sunt bogate în vitamina A, iar cele galbene conțin mult acid folic și potasiu.

Citește și:

Ambele soiuri au cam aceleași minerale și vitamine, plus antioxidanți care luptă cu cancerul. Deși sunt fructe acide, zeama lor este alcalină când o bem, ideal dimineața pe stomacul gol, dizolvată într-un pahar mare cu apă.

Sucul ambelor citrice detoxifiază organismul temeinic și combate probleme de sănătate ca inflamația, diabetul sau cancerul.

Atât lămâile cât și limetele sunt hipocalorice, 30 calorii la 100 ml suc. Zeama de lămâie oferă o senzație de sațietate, asta le face partenerul ideal într-o dietă.

Citește și:

Limetele sunt folosite mult la cocteiluri și decorativ, întrucât nu sunt așa de zemoase.

Lime acompaniază foarte bine gemurile și dulcețurile, adăugând o notă specială preparatului.

Cercetătorii au dezbătut subiectul, care fruct este mai sănătos și având în vedere că ambele provin din familia de citrice, în principiu au aceleași beneficii. Diferențele dintre cele două nu sunt majore, așa că vă rămâne să alegeți între culoare. Ce preferați, galben sau verde?

Parteneri