sâmbătă, octombrie 16, 2021

Există o mulțime de motive pentru care o femeie poate simți durere atunci când face sex. În acest caz, nu se mai poate bucura de contactul sexual, iar de aici vor interveni o sumedenie de neplăceri, atât

fizice, cât și mentale.

Durerea în timpul contactului sexual este o problemă serioasă, care afectează aproape 75% dintre femei, iar acest lucru te poate izola îngrijorător de mult.

Din fericire, această problemă se poate rezolva. Cotidianul HuffPost a cerut părerea mai multor experți pentru a elucida misterul: de ce sexul este dureros, pentru unele femei? Până la urmă, ar trebui să aducă plăcere, nicidecum chin.

Dacă nu ești suficient de excitată. Înseamnă că nu ești nici lubrifiată. Vanessa Marin, sexolog, este de părere că uneori sexul este copleșitor pentru femei. Se pot simți vinovate

dacă nu se excită la fel de repede ca bărbatul, iar vaginul va refuză să ”coopereze”. În cazul acesta, cea mai indicată soluție este un lubrifiant intim.

Ar putea fi vaginism. Vaginismul este “hipercontractarea involuntară a mușchilor pelvisului, fie prin penetrare, fie prin tentativă de penetrare vaginală”, spune Leah Millheiser, directorul Programului de Medicină Sexuală Feminină de la Centrul Medical Universitar Stanford. Cu alte cuvinte, mușchii din interiorul și din jurul vaginului se vor tensiona, făcând penetrarea extrem de dificilă și mai dureroasă.

Cauzele pot

varia, dar probabil există o componentă emoțională aici. Dacă cineva a suferit traume trecute, agresiune sexuală etc, aceste lucruri pot provoca anxietate asociată cu penetrarea și poate avea ca rezultat o măsură de protecție.

Dacă ai vreo boală cu transmitere sexuală. Infecțiile cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamydia și gonoreea, pot provoca dureri pelvine în timpul actului sexual, potrivit Brightman și Millheiser. Dacă aveți dureri externe în jurul vulvei, poate fi vorba de un herpes genital. Dacă observați leziuni sau dureri și usturimi, nu mai stați pe gânduri, adresați-vă medicului

dumneavoastră de îndată.

O ciupercă nu este BTS, dar poate fi extrem de neplăcută, cu prurit extern insuportabil, iar în acest caz, sexul va fi un chin!

Trebuie să rezolvați de urgență aceste probleme medicale.

Incompatibilitatea cu partenerul. Dacă nu vă simțiți bine cu el, este inutil. Trebuie să îl învățați cum vă place, să îi explicați și să îl încurajați atunci când ceva face bine.

Dacă aveți endometrioză. Femeile cu enometrioză pot avea dureri serioase în timpul contactului sexual. Tratamentele care includ terapia hormonală sau chirurgia pot ajuta la tratarea endometriozei.

Și dacă un chist ovarian provoacă dureri severe în timpul actului sexual, acesta poate fi suficient de mare pentru a justifica îndepărtarea chirurgicală, a remarcat Millheiser.

De vină ar putea fi și metoda ta de contracepție. Dispozitivul intrauterin poate provoca durere în timpul penetrării sau chiar varianta contraceptivă hormonală.

Trebuie să discutați tot cu medicul dv. ce opțiuni aveți și ce alte variante să abordați, este foarte important.

Dacă ai născut recent. Proaspetele mămici pot simți un vădit disconfort în timpul sexului, din cauza modificărilor hormonale, care pot duce la uscarea vaginului. Cu tratamente precum terapia vaginală cu estrogen sau banalul lubrifiant, vă puteți bucura de contactul sexual, zice Millheiser.

Dacă ai afecțiuni gastrointestinale. Primul lucru, dăm vina pe afecțiunile ginecologice, când apar durerile în timpul sexului. Dar, de fapt, este posibil să fie de vină intestinul dv.

Bolile gastrice sau constipația pot duce la această neplăcută experiență, însă se poate rezolva medicamentos, medicul vă poate ajuta.

Sexul dureros este o problemă care se poate rezolva, nu îi permiteți să devină permanentă.

Ultimele stiri