marți, decembrie 6, 2022

Primul exercițiu din România, de căutare-salvare și de supraviețuire în caz de pană majoră de curent, a avut loc cu câteva zile în urmă, la Mediaș. Cu ocazia zilelor prevenirii dezastrelor, populația poate afla cum trebuie să acționeze în diferite situații neprevăzute.

Fiecare familie este bine să aibă pregătit în casă un rucsac de urgență, spune președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță, care a și prezentat ce trebuie să conțină un astfel de rucsac.

Te-ar mai interesa: Cum se usucă hainele iarna. 6 trucuri geniale...

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă: „Un astfel de rucscac de urgență care ar trebui să conțină o anumită cantitate de apă, este vorba de niște conservem un astfel de rucsasac este util pentru un cutremur, inudație, pană de curent”.

„Apa nu trebuie să ne lipsească, câteva conserve, pesmeți sau biscuiți. În același timp, baterie, o lanternă, sisteme de stocare a energiei electrice”.

Ce e de făcut în cazul unui Blackout în România. În ceea ce privește informațiile care se vehiculează în ultima vreme, privind un posibil blackout în România, Dumitru Chisăliță a spus că probabilitatea producerii unei astfel de pene de curent majore este foarte mică.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

Dumitru Chisăliță: O pană de curent poate să apară în situația în care, să spunem, există o furtună de căderi masive de zăpadă, în situația în care chiciura ar ajunge pe anumite rețele, dar posibilitatea unui blackout este foarte limitată.


Recomandările specialiștilor

Ce e de făcut în cazul unui Blackout în România. Potrivit ProTV, în astfel de cazuri, specialiștii ne recomandă să avem în casă mai multe baterii, lanterne, lumânări și chibrituri.

Te-ar mai interesa: Aceste 4 zodii sunt favorizate în decembrie. Succe...

În ceea ce privește alimentele, este recomandat să aveți în locuință produse ușor de deschis, neperisabile, care nu trebuie gătite.

Este important să nu uitați să vă aprovizionați cu apă, doi litri de persoană pe zi. Trebuie să aveți la îndemnă o trusă de prim ajutor, medicamente și, eventual, pungi cu gheață pentru a le menține la rece. Păstrați la îndemână numărul de urgență al companiei dumneavoastră de electricitate.

Te-ar mai interesa: DIAGNOSTIC ȘOCANT! „Copilul meu mi-a salvat viața ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private