vineri, iunie 2, 2023

Cartoful este tuberculul plantei de cartof și este astăzi un aliment de bază cultivat în regiunile temperate din întreaga lume și este prezent pe piețe pe tot parcursul anului.

Aceasta a mai precizat că în compoziția cartofului se remarcă conținutul de carbohidrați, în principal sub formă de amidon și o mică proporție sub formă de glucoză, fructoză și zaharoză.

‘Tua Saúde’ a mai arătat că, deoarece conține cantități bune de polifenoli, flavonoide și antociani, care sunt compuși antioxidanți și antiinflamatori, acest tubercul ajută și la prevenirea unor afecțiuni precum cancerul, diabetul și hipertensiunea arterială.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

În plus, consumul de cartofi are și alte proprietăți, cum ar fi, de exemplu, curăță ficatul, deoarece are un efect detoxifiant, potrivit site-ului Argenpapa.

În aceeași ordine de idei, portalul portughez a precizat că consumul său este ideal pentru:

1. pierderea în greutate.

2. Îngrijirea sănătății ochilor.

3. Controlul tensiunii arteriale.

4. Menținerea sănătății intestinelor.

5. Creșterea energiei.

6. Ajută la controlul diabetului.

7. Combaterea insomniei.

8. Ajută la prevenirea cancerului.

9. Îmbunătățirea digestiei.

10. Întăriți sistemul imunitar.

În ceea ce privește consumul, Tua Saúde a precizat că cartoful poate fi folosit atât crud, sub formă de suc, cât și gătit sau copt.

Te-ar mai interesa: Descoperire revoluționară cu privire la tratarea &...

În mod similar, acest tubercul poate fi folosit și în rețete, precum supe, piureuri, pâine, caserole, cartofi gratinați sau umpluți.

„Pentru a profita de beneficiile sale, se recomandă, de asemenea, consumul cartofului cu tot cu coajă, deoarece acesta conține fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. În plus, este important să se acorde prioritate modalităților de preparare a acestuia într-un mod mai sănătos, evitându-se, de exemplu, prăjirea”, a mai spus acesta.

Te-ar mai interesa: Analize de rutină care pot salva vieți. Medic: ”În...

De fapt, Mayo Clinic a dezvăluit o rețetă:

Cartofi la cuptor

Ingrediente

  • 450 g de cartofi mari, albi sau roșii, cu coajă, tăiați în felii
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de rozmarin sau oregano

Preparare

Mai întâi, încălziți cuptorul la 200°C (400°F). Apoi, acoperiți o tavă de copt cu un strat subțire de spray de gătit.

Apoi, înmuiați feliile de cartofi în apă înghețată timp de 5 minute. Apoi scurgeți cartofii și clătiți-i bine cu apă rece.

Apoi presați cartofii între prosoape de hârtie pentru a-i usca, transferați-i într-un castron mare, turnați uleiul de măsline peste cartofi și amestecați până când sunt acoperiți uniform.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

Apoi, așezați un singur strat de cartofi pe foaia de copt pregătită. Apoi coaceți la cuptor timp de 15 minute. Întoarceți cartofii și coaceți încă cinci minute.

În cele din urmă, presărați cu ierburi aromatice și întoarceți cartofii în cuptor și coaceți până când devin aurii și crocanți, aproximativ cinci minute.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private