luni, iunie 1, 2020

Dintre participanţii la studiu, cei cu disfuncţii erectile şi fără antecedente în afecţiuni ale inimii aveau cu 23% mai multe şanse să ajungă la spital în următorii doi ani din cauza unei prebleme cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord. Pentru bărbaţii cu disfuncţie erectilă severă, riscul era cu 35% mai mare.
Cei cu probleme cardiace şi disfuncţie erectilă severă aveau cu 64% mai multe şanse să fie spitalizaţi din cauza afecţiunilor cardiace.  
Rezultatele au fost obţinute luând în considerare şi alţi factori de risc pentru afecţiunile cardiovasculare ca vârsta, alcoolul, fumatul şi obezitatea.  
Constatarile coincid cu studiile anterioare legate de disfunctiile erectile şi riscul bolilor cardiovasculare. Dar noul studiu este unul dintre primele care cercetează dacă riscul problemelor cardiovasculare creşte odată cu severitatea disfuncţiei erectile.  
,,Rezultatele sugerează că disfuncţiile erectile pot fi un indicator al existenţei bolilor de inimă. Există ipoteza că ateroscleroza (plăci în artere care limiteză fluxul sângelui) se poate manifesta prin micşorarea vaselor de sânge precum cele de la nivelul penisului”, afirmă cercetatorii de la Australian National University.
,,Când un bărbat merge la un control medical pentru disfuncţie erectilă, doctorul ar trebui să-i evalueze şi starea inimii” explică dr. Andrew Kramer, urolog la Universitatea  Maryland Medical Center

Citește și:

Cercetatorii au examinat informaţii de la peste 95.000 de australieni cu vârste de peste 45 de ani care au completat chestionare legate de starea lor de sănătate.
În timpul perioadei de studiu, au existat 7855 de internări cauzate boli cardiovasculare şi 2304 de decese.

Bărbații cu disfuncție erectilă, indiferent de severitate (ușoară, moderată sau severă) au avut  un risc crescut de a ajunge la spital cu insuficiență cardiacă comparativ cu care nu aveau disfuncţii erectile.

Parteneri