Sari la conținut

Ce efecte dezastruoase are asupra pielii lipsa somnului

Andreea Ciulac

Cercetătorii de la Universitatea Spitalului Case Medical Center din SUA au descoperit că oamenii care sunt privați de somn îmbătrânesc văzând cu ochii. Studiul, realizat recent de Estee Lauder, a scos la iveală faptul că nopțile nedormite sunt o adevărată pagubă pentru piele: nu numai că au un efect estetic de îmbătrânire, dar și distrug bariera de protecție împotriva razelor solare și a radiațiilor din mediu.

„Studiul nostru este primul care demonstrează negru pe alb că somnul inadecvat este direct corelat cu pierderea sănătății pielii și îmbătrânirea accelerată. Pe femei, lipsa somnului le face vulnerabile în fața radiațiilor solare”, spune Dr. Baron, directorul Centrului de Studiu a Cancerului de Piele de la Case medical Center.

Mai mult, acesta atrage atenția că insomnia va deveni în curând o problemă mondială:  „Insomniacii cronici au o mulțime de alte afecțiuni grave precum obezitate, diabet, cancer și imunitate scăzută, iar noi am adăugat listei și îmbătrânirea prematură a pielii” .

Concret, lipsa somnului împiedică regenerarea firească a celulelor din organism, lăsând piele flască, pigmentată  și uscată, întocmai ca a unui om vârstnic.

„Vom folosi aceste date pentru a crea produse dermatologice mai eficiente, adresate în special oamenilor care nu se odihnesc suficient și ajung să arate deplorabil orice ar face”, anunță oamenii de știință.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: