Sari la conținut

”Beau zilnic doi litri de cola. La ce riscuri mă expun pe termen lung?”

Alexandra, 37 de ani: ,,În fiecare zi beau câte o sticlă de 2 litri de Cola şi deşi ştiu că nu-mi face bine nu pot să mă abţin. Până acum nu am observat să mă simt rău din această cauză. Ce efecte credeţi că poate avea pe termen lung?”

Fiecare organism reacţionează diferit. Dacă beţi 2 litri pe zi din această băutură înseamnă că mâncaţi peste 200 grame de zahăr alb zilnic. Dacă nu v-aţi îngrăşat încă înseamnă că aveţi un metabolism mai rapid, însă după menopauză s-ar putea să apară şi obezitatea.

În plus, în cazul femeilor pot apărea şi simptome de premenopauză şi chiar instalarea precoce a menopauzei. Cafeina în exces pe care o conţine această băutură (un litru de Cola poate echivala cu până la 10 ceşcuţe de cafea), ar putea declanşa o osteoponie care cu timpul să ducă la osteoporoză.

Citeste si:

Ar putea apărea şi rezistenţa la insulină şi aţi putea face diabet.

Sunt afectate şi pancreasul, rinichii, creierul, inima, iar după instalarea menopauzei ar putea apărea probleme de boli coronariene. Însă aceste boli sunt tăcute şi dacă nu vă faceţi analize nu puteţi şti cu exactitate cu ce probleme vă confruntaţi.

Poate apărea o cascadă de evenimente care cu timpul să scadă longevitatea şi să ducă la  moarte prematură. Însă, toate vor plesni la menopauză când o să înceapă să cadă unele după altele într-un ritm rapid.

Această băutură poate favoriza şi apariţia diferitelor tipuri de cancer în special cancerul de colon.

Cola conţine două lucruri care crează dependenţă: zahărul şi cafeina.

Dacă alegeţi Cola fără zahăr este cu atât mai rău, deoarece acel cocktail de îndulcitori declanşează un stres metabolic care în final poate conduce la obezitate. Plus de asta, unul dintre îndulcitorii folosiţi, aspartamul este incriminat în peste 90 de boli, inclusiv cancer cerebral.

Din punct de vedere psihic, poate da stări de nervozitate excesivă, de nelinişte sau de depresie.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.