Sari la conținut

Ce este alopecia, boala de care suferă soția lui Will Smith? 3 tipuri de coafură care ar putea provoca acest lucru

Ce este alopecia, boala de care suferă soția lui Will Smith? 3 tipuri de coafură care ar putea provoca acest lucru.

Noaptea trecută, în timpul difuzării Premiilor Oscar 2022, Will Smith, unul dintre nominalizații pentru cel mai bun actor, a trăit unul dintre cele mai incomode momente alături de soția sa Jada Pinkett Smith, din cauza unei presupuse „glume” a prezentatorului Chris Rock, care a făcut o glumă despre chelia Jadei, sotia lui Will Smith, prin compararea capului ei fara par cu cel al protagonistei filmului GI Jane.

În videoclipul care circulă deja prin rețelele de socializare, actorul Will Smith poate fi văzut extrem de supărat, cerând prezentatorului să-i lase soția în pace; Câteva secunde mai târziu, gazda Chris Rock a fost lovit de Will Smith.

Citeste si:

Ce este alopecia, boala de care suferă soția lui Will Smith?

Având în vedere această situație, apar multe întrebări despre alopecia suferită de Jada Smith, ce ar putea să o provoace? Există 3 tipuri de coafuri la care ar trebui să fii atentă.

Alopecia de tracțiune (cauzată de strângerea exagerată a părului), ocupă locul trei ca frecvență în tipurile de cădere a părului la femeile adulte tinere și de vârstă școlară. Una din 10 fete suferă de aceasta, spune medicul José Ángel Suro Reyes, membru al Fundației Mexicane pentru Dermatologie (FMD).

Salud180.com, subliniază că este obișnuit ca femeile să-și prindă părul prin împletituri strânse sau „coda-calului”, ceea ce generează probleme inflamatorii la rădăcina părului sau la nivelul foliculului de păr, cunoscute drept foliculita, care provoaca dureri la nivelul pielii, a comentat medicul dermatolog.

Cuvântul alopecie înseamnă absența părului. Alopecia de tracțiune este apoi definită ca fiind căderea temporară sau permanentă a părului secundară tensiunii, adică părul încetează să mai existe din cauza formei coafurii, în funcție de locul în care se exercită tracțiune sau forță pentru a-l ține. Această afecțiune este considerată cosmetică socioculturală.

Pieptănarea părului în împletituri mici foarte strânse dispuse în snururi sau realizarea unor figuri geometrice, în stilul afro-american, provoacă zone multiple de alopecie prin tracțiune.

Ce cauzează căderea părului?

Cunoscută și sub denumirea de alopecia del chongo, apare pe pielea păroasă a regiunii ceafei ca urmare a strângerii părului într-un nod în partea din spate a capului, numit în mod obișnuit „coada-calului”.

Alte cauze ale alopeciei de tracțiune sunt folosirea extensiilor sau a obiectelor strânse pe cap timp de mulți ani, precum șepci, căști de motociclete, eșarfe, jartiere, printre altele.

Tratamentul pentru acest tip de alopecie în stadiile incipiente constă în evitarea pieptănării tensionate, urmată de utilizarea de antibiotice topice și sistemice în cazurile necesare și sub supravegherea medicului.

Pentru acei pacienți la care alopecia este deja stabilită, înlocuirea unității foliculare este cea mai bună opțiune, adică transplantul de păr.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.