Sari la conținut

Ce este terapia sexuală şi ce se întâmplă în timpul uneia?

Sexul este una dintre modalităţile prin care putem ţine la distanţă unele dintre cele mai grave boli precum cancerul sau afecţiunile inimii, de aceea este foarte important să avem o viaţă sexuală sănătoasă. Atunci când intervin probleme, putem apela la ajutorul unui profesionist.

Terpia sexuală este o practică veche de peste 40 de ani în Statele Unite şi în Occident şi este o metodă de tratare a persoanelor care au anumite disfuncţii sexuale, atât de ordin fizic cât şi psihic.

Terapeuţii sunt psihologi sau psihiatri care au facut o supraspecializare în problemele fizice şi psihologice asociate funcţiei sexuale umane. Rolul terapeutului nu este acela de a schimba orientarea sexuală a cuiva ci de a rezolva probleme precum:  isfuncţiile erectile, ejacularea precoce, frigiditatea, penetrarea dureroasă, problemele de intromisiune, incapacitata de excitare, adicţia sexuală.

Oricine poate să meargă la sexolog, indiferent de orientare sexuală, sex, ocupaţie sau religie. Chiar dacă ai un partener care nu vrea nici în ruptul capului să meargă la specialist, deşi aveţi probleme legate de viaţa voastră sexuală, asta nu înseamnă că tu nu poţi să te duci. S-ar putea să descoperi că te ajută.

În general, în timpul unei terapii sexuale se discută, însă în unele cazuri terapeutii recurg la exerciţii speciale pentru tratarea problemelor sexuale. Exerciţiile încep cu atingeri nonsexuale şi încurajarea partenerilor să spună cum le place să fie atinşi. Scopul este ajutarea ambilor parteneri să înteleagă cum să recunoască şi să-şi comunice preferinţele.

Obiectivele specifice ale terapiei pot include următoarele:
– învăţarea unor metode de relaxare şi distragere a atenţiei;
– învăţarea comunicării dorinţelor într-o manieră pozitivă;
– învăţarea unor tehnici de atingere nonsexuală;
– creşterea stimulării sexuale;
– minimizarea durerii din timpului actului sexual.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel